Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Gyors értékesítés

2021. május 02. - Az értékbecslő

Sebtibe! De….hogyan?

Ha most szeretnéd értékesíteni ingatlanodat, tudjuk mind, hogy nem vagy épp jó helyzetben. A vírus idején minden nehezebb, az ingatlan eladás is. Nem szabad azonban beleragadni ebbe a nézőpontba és meg kell találni azokat a lehetőségeket, melyek adottak számunkra még ezekben a nehéz időszakokban is.

gyors_ertekesites_1.jpg

Tovább

Családi házasok munkálatai

Jótékony és lelket melengető tavaszi munkálatok a kertben

Manapság a szabadban töltött idő új értelmet kapott. Szerintem sokan egyetértenek velem ebben, mert a világ gyökeresen megváltozott. Nem akkor vagyunk a szabad levegőn, amikor szeretnénk, nem akkor megyünk el sétálni, amikor időnk és kedvünk van hozzá, hanem akkor, amikor azt a törvény megengedi. Arról már nem is beszélek, hogy egy kerthelyiséges étterem teraszán, vagy épp a légkondícionált benti éttermi részen akkor falatozunk, amikor időnk és pénztárcánk megengedi, az jelenleg nem fog menni. Legalább is itthon, Magyarországon nem.

kerti_munka.jpg

Tovább

Pandemia ide-vagy oda- rengeteg az új lakás a piacon!

Ahogy olvasom itt-ott, az új lakások száma gyakorlatilag évtizedes csúcson volt már a tavalyi év végén végzett felmérés alapján . Ennek az is az oka, hogy a korábban megkezdett lakásépítések nagyobb része ekkor fejeződött be, tehát így mondható késznek és átadhatónak.

ujlakas.jpg

Tovább

A járvány hatása a bérleti díjakra és magukra a lakásbérlőkre

Tavaly már írtam arról, hogy a lakásbérlők szempontjait figyelembe véve, mik azok a fontos dolgok, melyeket a bérbeadóknak szem előtt kell tartaniuk, hogy ne károsodjanak a bevételi forrásuk – mint albérleti díj – tekintetében.

covid_hatasa_az_ingatlanokra.jpg

Tovább

Idei lakásfelújítási támogatás – második rész

Előző cikkemben írtam a lakásfelújítási támogatásról, most kiegészítésként néhány gondolatot osztanék meg, melyeket kutakodásom során leltem fel, s melyek remélhetőleg hatékony segítségek lehetnek azok számára, akik igényelni szeretnék.

felujitas_2.jpg

Tovább

Idei lakásfelújítási támogatás – első rész

Megszokhattuk már, hogy majdnem minden évben adódik lehetőségünk támogatást igénybe venni, különféle munkálatokra, vásárlásra, stb. Ez idén sincsen másképp, nézzük meg, mire számíthatunk 2021-ben, ha lakásfelújításra adjuk a fejünket.

felujitas_1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása