Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Családi házasok munkálatai

2021. április 18. - Az értékbecslő

Jótékony és lelket melengető tavaszi munkálatok a kertben

Manapság a szabadban töltött idő új értelmet kapott. Szerintem sokan egyetértenek velem ebben, mert a világ gyökeresen megváltozott. Nem akkor vagyunk a szabad levegőn, amikor szeretnénk, nem akkor megyünk el sétálni, amikor időnk és kedvünk van hozzá, hanem akkor, amikor azt a törvény megengedi. Arról már nem is beszélek, hogy egy kerthelyiséges étterem teraszán, vagy épp a légkondícionált benti éttermi részen akkor falatozunk, amikor időnk és pénztárcánk megengedi, az jelenleg nem fog menni. Legalább is itthon, Magyarországon nem.

kerti_munka.jpg

Szabad levegő, lelki- és testi gyógyulás

Arról beszélek, hogy az ingatlanpiac terén mostanság – ahogy már írtam is róla, több oldalról megközelítve – a kertes házak iránti kereslet növekedése gyökeresen átrendezte a trendet.

Rengetegen orientálódnak inkább a családi házak felé, legyen az akár ikerház, akár kertkapcsolatos, vagy saját telken lévő ingatlan. Nem kérdés, hogy miért. Leginkább azért, mert egyre többen szeretnének korlátozások nélkül, amikor csak kedvük tartja, a szabad levegőn lenni és nyugodtan eltölteni az időt anélkül, hogy bármilyen törvény, vagy szabály ezt megakadályozná.

Akik már most is olyan szerencsések, hogy kertes házban élnek, nagyon sokat segíthet mentális állapotukon a kerti munkálatok megkezdése, amellett persze, hogy szükségszerű és elengedhetetlen része a mindennapjaiknak, ha rendben akarják tartani környezetüket és még gyönyörködni is szeretnének benne.

Ha tavasz, akkor kerti munkálatok

Nos, nézzük meg, mik azok a fontos dolgok, melyeket már most – noha az időjárás még nem épp meleg – de el kell végezni a kertben.

Így márciusban – már egyébként folynak a munkálatok, amikor a cikket olvassák – az egyik legégetőbb feladat a díszfák, bokrok és gyümölcsfák elültetése. Ami fontos ilyenkor, hogy megfelelő mennyiségű vízzel is megöntözzük a növényeket, hogy meg tudjanak gyökeresedni.

Nos,ami azt illeti viszont - ezek a feladatok és azok ismertetése, szakszerű instrukciók nem tartoznak az én – ingatlanos-értékbecslő – hatáskörömbe. Erről ezért bővebben nem is kívánok beszélni.

Mindössze arról, hogy rengeteg munka van a kertben a tavasz beköszöntével, és persze innentől késő őszig minden nap.

Ezek a kerti munkálatok nem csak szép és szemet gyönyörködtető eredményt, és persze zöldség – és gyümölcshozamot eredményeznek, hanem igazán nagy löketet adhatnak lelki feltöltődésnek ezekben a nehéz időszakokban, melyeket most – már több, mint egy éve – folyamatosan, nap mint nap megélünk.

A szabadban eltöltött idő minden perce hozzájárul az egészségünkhöz, még akkor is, ha picit elfáradunk, sőt talán akkor még inkább. Felfoghatjuk sportnak is, felfoghatjuk kedvtelésnek, hálásak lehetünk azért, hogy van hová kimennünk még akkor is, amikor másoknak nem szabad.  A kertben végzett fizikai munka jótékony hatással van testre és lélekre, tudjuk mindannyian.

Nézzünk tehát a most megkezdődő kerti munkálatokra egy egészen más nézőpontból! Kötelező tevékenység helyett, minősítsük át örömteli kint-létnek a természetben, saját otthonunkban, szabadon! Ugye, mennyire más így ránézni a dologra?

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1416505142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása