Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Miért válasszunk infrafűtést?

2021. március 07. - Az értékbecslő

Mielőtt érveket sorolnék fel a számomra nagyon szimpatikusnak tűnő infrafűtésről, ejtsünk néhány szót a jelentéséről.

infra_futes.png

Mi az infrafűtés és hogyan működik?

Az infratűtés a hő készítéshez infravörös sugárzást állít elő.

Ennek hallatán sok műszaki ember teszi fel a kérdést, hogy gyakorlatilag ugyan úgy működik, mint ahogyan a Nap? Nos, tulajdonképpen igen. Hiszen a Napfény is felmelegíti a földet a sugarakban lévő infravörös „összetevőknek” köszönhetően.

Itt a kulcs!

A nap nem a levegőt melegíti fel, hanem a földet. Hasonló a helyzet az infrafűtésnél is a lakásban. Az történik, hogy a falak, a bútorok és a szobában – vagy bármely helyiségben – lévő tárgyak, illetve az emberi test kerül felmelegítésre.

Érdekes, ugye? Na, most. Ezek után az említett tárgyakról és a saját testünkről az infravörös sugárzás visszaverődik, így melegszünk fel, így növekszik a hőérzetünk.

Az infravörös sugárzás – ami tehát az alapja ennek a fűtési rendszernek – nem tűnik el, nem tud még az ablakon lévő rések sem eltávozni. Épp ellenkezőleg, hiszen még a falakon lévő vakolatot is felmelegíti, „hőfüggönyt”  alkotva tulajdonképpen. Tehát a hőveszteség minimális lesz a helyiségekben, jelentős energia megtakarítást érünk el. Nem beszélve arról, hogy megszűnnek a hideg falak és a hideg padló.

Vannak-e hátrányai az infrafűtésnek?

Nem, hogy hátránya nincsen, de rengeteg előnye van, még a szervezetünkre is.

A technológia jótékony hatása tulajdonképp azonos az infra szaunákban lévő elvekkel. Ennek okán annak élettani hatásai teljes egészében ehhez hasonlóak. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy jelenleg ez az egyedüli olyan fűtési rendszer, mely létrehoz egy gyógyító hatást a szervezetre, ráadásul természetes módon.

A kutatások szerint az infra megszabadítja a szervezetet  a savval teli salakanyagoktól, tisztítja is a kötőszöveteket, így csökkenhetnek a reumás fájdalmak és panaszok.

Ami még szintén nagyon fontos, hogy vérkeringést serkentő hatással is rendelkezik és a méreganyagokkal (pl. nehézfémek) teli verejték pedig egyszerűen távozik a szövetekből a faggyúmirigyeken át.

Láthatjuk tehát, hogy az infravörös sugárzás teljes mértékben egészséges minden élő szervezetre, úgymond rezonanciát hozva létre a sejtekkel, ahogy átjárja a szöveteket. Bizton állítják, hogy egyáltalán semmilyen káros hatása nincsen, abszolút biztonságos és egészséges az emberi szervezetre, az állatokra, sőt még a növényekre nézve is.

Megszűnik egy rettegett kellemetlenség!

Az is bizonyított, hogy a káros és rendkívül kellemetlen penészesedést is megszűnteti, mely nem csak látványra kellemetlen, hanem komoly egészségügyi következményekkel is járhat, fertőzést is okozhat. Amikor hagyományos technológiával fűtünk, akkor a falak általában alacsonyabb hőmérsékletűek, mint a levegő, a pára kicsapódik, így melegágya lesz a penésznek. Az infrafűtés viszont gátolja a penész képződését, mert – ahogy fentebb már írtam róla – nem a levegőt melegíti elsődlegesen, hanem a tárgyakat és a falakat. Így nem tud kicsapódni a nedvesség a falakon, melynek köszönhetően azok szárazak maradnak. Kvázi a penész kialakulásának esélye sincsen, s a korábban kialakult penész is eltűnhet az infrafűtés alkalmazásával.

Szumma-szummárom, úgy tűnik, a jövő fűtési rendszere van feltörőben.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1916453244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása