Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Gyors értékesítés

2021. május 02. - Az értékbecslő

Sebtibe! De….hogyan?

Ha most szeretnéd értékesíteni ingatlanodat, tudjuk mind, hogy nem vagy épp jó helyzetben. A vírus idején minden nehezebb, az ingatlan eladás is. Nem szabad azonban beleragadni ebbe a nézőpontba és meg kell találni azokat a lehetőségeket, melyek adottak számunkra még ezekben a nehéz időszakokban is.

gyors_ertekesites_1.jpg

Mit tehetsz, hogy hipp-hopp elkeljen portékád?

Nos, garanciát nem adhatok, de tanácsot igen. Méghozzá egy könnyen kivitelezhető és véleményem szerint evidens dologra hívnám fel a figyelmedet. Megfogadod, vagy sem, már a te dolgod. Kipróbálni viszont mindenképp megéri.

Nekem az a filozófiám - mindenfajta kereskedelmi témában -, hogy ha mi vagyunk az eladók, akkor úgy lehetünk sikeresek, ha a potenciális vevő fejével gondolkodunk. Ez koránt sem olyan bonyolult dolog, mint sokan hiszik. Ez is nevezhető gyakorlatilag hétköznapi pszichológiának, hiszen hatunk az emberekre úgy, hogy közben mindkettőnk érdekét szem előtt tartjuk. Számomra ez a legcélravezetőbb megoldás, ha eladni szeretnék, nem beszélve az ingatlan szakmában eltöltött hosszú éveim tapasztalatáról, ami szintén fentieket igazolja.

Siker lesz az eredmény

Kezd azzal, hogy megnézed a lakásodat mindenre kiterjedően. A bejárattól kezdve az ablakokig. Legyen tér, legyen tágas és „közlekedhető” az ingatlan, ne kelljen kerülgetni semmit.

A második, bár éppenséggel lehetne az első tanácsom is, nem más, mint a makulátlan tisztaság a lakásban. Alapvető követelmény, ha vevőkre pályázol, hogy tartsd tisztán az eladni kívánt portékádat! Portalaníts és legyenek az ablakok tiszták! Nyilván tudod, hogy a vevő kíváncsi lesz a kilátásra is, nagyon kellemetlen lenne, ha a pucolatlan üvegen keresztül kellene nézelődnie. Teljesen mindegy, hogy ő nyilván újra fog takarítani, teljesen mindegy, ő mennyire zsúfoltan rendezi be, a megtekintéskor nagyon kiábrándító látvány, ha olyan tér fogadja, mely nem szimpatikus számára.

Jó, ha vannak olyan irányú gondolataid, hogy a vevők a célszerűség mellett az érzelmek szerint döntenek nagyrészt, hiszen emberek. Nem lomtárat kívánnak vásárolni, és sokkal inkább szimpatizálnak egy olyan lakással, melyen látszik, hogy megbecsülik és vigyáznak rá. Ez szimpla tény, függetlenül attól, hogy ők később hogyan rendezik majd be és mennyi felesleges kacatot halmoznak fel. Te csak tüntesd el a lomokat, ha kell, vidd le a pincébe!

A mellékhelyiségek tisztasága is igen fontos, ha nem az egyik legfontosabb dolog, amikor megmutatod a lakást.

Ötleteket is adhatsz egy esetleges átalakításhoz, ha épp valami nem épp az igényeiknek megfelelő elrendezésű.

Nem kell erőszakosnak lenni, de ha látják rajtad, hogy közreműködsz és nem közömbösen ácsorogsz, jótékony hatással lehetsz az eladási folyamatban.

Ha értékbecslést készíttetsz, az nagy segítség lehet a valóban reális ár megalkotásában, de a felesleges nézelődők és a megrögzött alkudozók tekintetében is!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8516520068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása