Rétköz Vagyonértékelő blog.

Fut a vidék, megállt a főváros?

2019. szeptember 15. - Az értékbecslő

Aki ismer, tudja rólam, hogy állandóan, kutakodom, keresek és informálódom az ingatlanpiac témakörben, ezzel katalizálva, hogy minél hitelesebb, és minél időszerűbb információkkal tudjak szolgálni hűséges olvasóimnak. Ez a minap sem volt másképp.
videki_arak.jpg

Tovább

TÉNYLEG azonnal?

Ismét tippeket, ötleteket szeretnék adni azoknak, akik eladásra kínálják ingatlanukat.

Az nyilvánvaló, hogy mindenki olyan hirdetést szeretne feladni, ha gyorsan és jó áron szeretné eladni ingatlanát, amely valóban meghozza a várt eredményt. Ennek ugye első lépése a nagyszámú érdeklődés lenne.Az is nyilván való, hogy amikor valaki nyomatékosítja a hirdetésében, hogy a lakás, ház azonnal költözhető, az sokat nyomhat a latba.

ingatlan_ugynok.jpg

Tovább

Mutasd meg, ha el akarod adni!

A döntés megvan, gyerünk!

Amikor megszületett az elhatározás, hogy eladjuk ingatlanunkat, akkor már csak egyetlen választást kell meghoznunk. Mégpedig azt, hogy megbízunk e az értékesítéssel egy ingatlanspecialistát, vagy magunk kívánjuk lebonyolítani az ügyet.
ingatlanos_tanacsok.jpg

Tovább

Nem tudom kizárni az örökségből?!

Mindent vagy semmit?

Talán életünkben az egyik legnagyobb fájdalom, ha szeretteink közül valaki távozik az élők sorából. Aztán, ha ez nem lenne elég, rengeteg esetben előfordul, hogy a trauma mellett még szembe kell néznünk, az öröklés során felmerülő anyagi vitákkal, veszekedésekkel.

orokseg_1.jpg

Tovább

A négy évszak arca ingatlaneladáskor

Régi hiedelem, de beigazolódni látszik, hogy a családi házak a hidegebb évszakok beköszöntével, és főleg télen bizony nem túl kelendőek. Amikor a hirdetéseket böngésszük, már-már egyértelmű, hogy a családi házak eladási árai az őszi időszaktól kezdődően jóval alacsonyabbak.

osz_tel_tavasz_nyar.jpg

Tovább

Eldönthetem én, vagy engedély kell rá?

Sokan megkeresnek – bár tulajdonképpen nem tartozik a hatáskörömbe, még a tevékenységeim közé sem – az ügyben, hogy építkezés előtt ( legyen szó bármiről ) kell, e, vagy nem, építési engedélyt kérni. Utána néztem - a teljesség igénye nélkül – és a következő a helyzet:

epitesi_engedely.jpg

Tovább

Ha nem kell, add el!

Avagy a „PatóPálság” buktatói

Gyerekkorom kedvenc olvasmánya volt a Pató Pálról szóló kis történet. Noha akkor még egészen más szemmel néztem (olvastam) a történetet, valami mégis már akkor megfogott .Aztán hoztam egy döntést jelesül, hogy én NEM szeretnék Pató Pál lenni.

ha_nem_keel_add_el.jpg

Tovább

Sajnos vége a lakhatási kedvezménynek is!

Újabb kedvezménymegvonásnak is tekinthető a kormány rendelete, mi szerint a munkáltatók nem kapnak már állami támogatást a dolgozóik lakhatásának biztosításához.Idén január első napján megszűnt az a támogatás melyet mobilitási célú lakhatásokra lehetett igénybe venni.
lakhatasi_kedvezmeny.jpg

Tovább