Rétköz Vagyonértékelő blog.

Szerződések vagy rizikó?

2020. október 25. - Az értékbecslő

Van eset, ahol ez nem kérdés, hiszen szerződés nélkül létezik üzlet, és van, melyet ügyvédi közreműködés nélkül nem köthetünk meg.
Nézzük meg, mi az, amit viszont igen. És, ha igen, akkor miért ne!?

berleti_szerzodes.jpg

Tovább

Vita, vagy alku?

Újabb – sokakat megosztó - témával jövök az ingatlanértékesítés illetve vásárlás területéről. Nem mással, mint az alku lehetőségével. Vagy inkább tényével? Kell-e az alku, kvázi van-e létjogosultsága vásárláskor, pontosabban jelen van-e szükségszerűen az eladó fejében, mint kalkuláció?

alku.jpg

Tovább

Sikerült eladni, most mi legyen?

Nem mondhatnám, hogy „pörög” az ingatlanpiac a mostani időszakban. Írtam már róla korábban, hogy a vírus – és ugye ismét köztünk van a hírek szerint – eléggé megbénította az élet ezen területét is. Személyes megtekintés hiánya, a karanténok miatti óvatosság, és még sorolhatnám. Talán a kertes házak iránti kereslet nőtt valamelyest, de nyilván ennek is megvannak a maga nehézségei, árnyoldalai, ahogy mindennek.

szerzodes.jpg

Tovább

Szakma- szakember-szakértés – a siker kulcsa

Vannak dolgok, melyek egy emberöltő alatt – legalább is az esetek oroszlán részében – egyszer minimum megtörténnek. A születés és a halál egészen biztosan. A szarkazmust félretéve azonban van más dolog is, ami nagyjából száz százalék, hogy megtörténik. Ez pedig – ahogy az én szakmai tapasztalatom alapján is elmondható- nem más, mint a lakásvásárlás illetve értékesítés.

szakember.jpg

Tovább