Rétköz Vagyonértékelő blog.

Megvenném, de jelzálog terheli!

Mit tegyek, hogy ne kerüljek csapdába?

2020. február 16. - Az értékbecslő

Rengeteg az eladó ingatlan, ezt jól tudjuk. Látjuk a kínálatot és látjuk a keresletet is. Van egy „bibi” azonban – mármint a vásárlók szempontjából – ami nem más, mint az a tény, hogy az eladásra kínált ingatlanok nem kis részét banki jelzálog terheli.

jelzalog_hitel.jpg

Tovább

Tedd rendbe, úgy kínáld!

Viccesen fogalmazhatnék úgy is, hogy az étel nem elég ha jó ízű, épp úgy fontos a tálalás is! Ennél a példánál maradva ez érvényes megállapítás lehet ingatlan eladásnál is. Nem elég, ha jó a portéka, annak figyelemfelkeltőnek, mi több, kellően csábítónak is kell lennie.
hazeladas.jpg

Tovább

Engedélyköteles vagy sem?

A pár évvel ezelőtti (2016) törvény bevezetés óta a jogalkotók folyamatosan próbálták átrendezni-rendezni az amúgy is eléggé bizonytalan pontokat. Ezért aztán az előírások már sokadszorra változtak, azóta.

engedelykoteles.jpg

Tovább

Mi van, ha beüt a krach?

Biztosítsd, és menj biztosra!

Vannak olyan témák – ez alól nem kivétel ez, az ingatlannal foglalkozó írásom sem – melyekről nem lehet elégszer beszélni.
Egy ilyen témáról írnék most. Ez pedig nem más, mint ingatlanunk biztosítása.

biztositas.jpg

Tovább

Nekem nem kell szakértő! Ez valóban igaz?

Csontig rágott téma – de amiből mégsem elég

Az ingatlanvásárlás egyszer egy életben általában mindannyiunkkal megtörténik. (Kivétel lehet persze, ha ajándékba, vagy öröklés útján jutunk otthonhoz.)

ingatlan_szakerto.jpg

Tovább