Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Veszni hagyni, vagy gondolkodni?

2020. december 20. - Az értékbecslő

A pandémia alatt az emberek élete megváltozik, ezt mindannyian látjuk. Azt is, hogy ennek egyenlőre még sok szempontból nem  látható következményei is lehetnek.

ingatlan_gondozasa.jpg

Tovább

Az egyik legnagyobb biztonság számodra!

Az értékbecslés – mint nyugalmat adó szolgáltatás!

Az a helyzet, hogy most egy picit a saját cégem mellett kampányolok, hiszen nem titok, értékbecslő a szakmám. Egy olyan dologról írok most, melynek valóságtartalma az ingatlanos szakmában úgy a vevői, mint az eladói oldalról megkérdőjelezhetetlen.

ertekbecsles.jpg

Tovább

Korona börtön helyett - természetközelség a panelban

Aprócska természet – túl a falakon – áldás otthonunkban

Amiről most beszélni fogok, az nem más, mint az erkély. Mindegy, hogy hol van, a panelrengetegekben, vagy épp a téglaépületben – mégis emeleten, kert nélkül. Sokan nem törődtek vele, sokan ott élik az életüket tavasztól késő őszig, vannak olyanok is, akik a mostani „már-már elviselhetetlen” élethelyzetben döbbennek rá fontosságára, és adnak áldást előnyeiért egy erkélyes lakásnak.
erkely.jpg

Tovább

Inkább elajándékoznád? Biztos vagy benne?

Anyagi okokból kiindulva sokakban felmerül a kérdés, hogy szerettei közül valakinek inkább elajándékozza értékét, mint sem ráhagyja. Abból a megfontolásból, hogy esetleg saját halála esetén családtagjainak nem kell majd illetékkel számolniuk.  Valóban így van ez? Van apróbetű? 

ajandekozas_1.jpg

Tovább

Szökik a meleg? Hogy csípd fülön?

Itt van az ősz, itt van újra….mondja a költő, s mondom én is. Hozzátéve, hogy hamarosan itt a tél. Ha tél, akkor hideg, akkor fűtésszámla. Ha fűtésszámla, akkor felmerül a kevesebb költség igénye. Ehhez pedig érdemes néhány dolgot figyelembe venni, és megfontolni a döntést:

szigeteles.jpg

Tovább

Vita, vagy alku?

Újabb – sokakat megosztó - témával jövök az ingatlanértékesítés illetve vásárlás területéről. Nem mással, mint az alku lehetőségével. Vagy inkább tényével? Kell-e az alku, kvázi van-e létjogosultsága vásárláskor, pontosabban jelen van-e szükségszerűen az eladó fejében, mint kalkuláció?

alku.jpg

Tovább

Sikerült eladni, most mi legyen?

Nem mondhatnám, hogy „pörög” az ingatlanpiac a mostani időszakban. Írtam már róla korábban, hogy a vírus – és ugye ismét köztünk van a hírek szerint – eléggé megbénította az élet ezen területét is. Személyes megtekintés hiánya, a karanténok miatti óvatosság, és még sorolhatnám. Talán a kertes házak iránti kereslet nőtt valamelyest, de nyilván ennek is megvannak a maga nehézségei, árnyoldalai, ahogy mindennek.

szerzodes.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása