Rétköz Vagyonértékelő blog.

Mutasd meg, ha el akarod adni!

A döntés megvan, gyerünk!

2019. június 10. - Az értékbecslő

Amikor megszületett az elhatározás, hogy eladjuk ingatlanunkat, akkor már csak egyetlen választást kell meghoznunk. Mégpedig azt, hogy megbízunk e az értékesítéssel egy ingatlanspecialistát, vagy magunk kívánjuk lebonyolítani az ügyet.
ingatlanos_tanacsok.jpg

Tovább

Nem tudom kizárni az örökségből?!

Mindent vagy semmit?

Talán életünkben az egyik legnagyobb fájdalom, ha szeretteink közül valaki távozik az élők sorából. Aztán, ha ez nem lenne elég, rengeteg esetben előfordul, hogy a trauma mellett még szembe kell néznünk, az öröklés során felmerülő anyagi vitákkal, veszekedésekkel.

orokseg_1.jpg

Tovább

A négy évszak arca ingatlaneladáskor

Régi hiedelem, de beigazolódni látszik, hogy a családi házak a hidegebb évszakok beköszöntével, és főleg télen bizony nem túl kelendőek. Amikor a hirdetéseket böngésszük, már-már egyértelmű, hogy a családi házak eladási árai az őszi időszaktól kezdődően jóval alacsonyabbak.

osz_tel_tavasz_nyar.jpg

Tovább

Eldönthetem én, vagy engedély kell rá?

Sokan megkeresnek – bár tulajdonképpen nem tartozik a hatáskörömbe, még a tevékenységeim közé sem – az ügyben, hogy építkezés előtt ( legyen szó bármiről ) kell, e, vagy nem, építési engedélyt kérni. Utána néztem - a teljesség igénye nélkül – és a következő a helyzet:

epitesi_engedely.jpg

Tovább

Ha nem kell, add el!

Avagy a „PatóPálság” buktatói

Gyerekkorom kedvenc olvasmánya volt a Pató Pálról szóló kis történet. Noha akkor még egészen más szemmel néztem (olvastam) a történetet, valami mégis már akkor megfogott .Aztán hoztam egy döntést jelesül, hogy én NEM szeretnék Pató Pál lenni.

ha_nem_keel_add_el.jpg

Tovább

Sajnos vége a lakhatási kedvezménynek is!

Újabb kedvezménymegvonásnak is tekinthető a kormány rendelete, mi szerint a munkáltatók nem kapnak már állami támogatást a dolgozóik lakhatásának biztosításához.Idén január első napján megszűnt az a támogatás melyet mobilitási célú lakhatásokra lehetett igénybe venni.
lakhatasi_kedvezmeny.jpg

Tovább

Eladnád? Most jól jársz! Kiadnád? Nagyon jól jársz!

Bárhogy döntesz is, tájékozódj!

Pörög, dübörög az albérletbiznisz! Már-már nincs az a pénz, amiért ne tudná kiadni a lakását aki szeretne plusz bevételhez jutni. Ez köszönhető a rengeteg külföldi munkavállalónak, az újonnan épülő – szintén nem magyar érdekeltségű – gyáraknak, melyek nagyrészt multinacionális cégek tulajdonai.
alberlet.jpg

Tovább

A XXI. századi emberek leendő otthona?

Remény, fellángolás, aztán a lehangoló száraz tények Magyarországon

Mi az a konténerház?
Noha hazánkban még nem elterjedt és nem is túl sokan hallottak róla, a konténerház bizony nem kis lehetőségeket rejt az ingatlanpiac birodalmában.

kontener_hazak.jpg

Tovább

Albérleti kisokos – ahogy én látom – használd fel!

Néhány – úgy vélem – hasznos tanács azoknak, akik bérleményt keresnek.
Sokszor nagyon egyértelműnek tűnő dolgokat olvashatunk egy-egy lakáshirdetésben, (főleg, ha internetes oldalakat böngészünk) ami nem is biztos, hogy annyira az.
alberleti_kisokos.jpg

Tovább