Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Inkább elajándékoznád? Biztos vagy benne?

2020. november 22. - Az értékbecslő

Anyagi okokból kiindulva sokakban felmerül a kérdés, hogy szerettei közül valakinek inkább elajándékozza értékét, mint sem ráhagyja. Abból a megfontolásból, hogy esetleg saját halála esetén családtagjainak nem kell majd illetékkel számolniuk.  Valóban így van ez? Van apróbetű? 

ajandekozas_1.jpg

Tovább

Szökik a meleg? Hogy csípd fülön?

Itt van az ősz, itt van újra….mondja a költő, s mondom én is. Hozzátéve, hogy hamarosan itt a tél. Ha tél, akkor hideg, akkor fűtésszámla. Ha fűtésszámla, akkor felmerül a kevesebb költség igénye. Ehhez pedig érdemes néhány dolgot figyelembe venni, és megfontolni a döntést:

szigeteles.jpg

Tovább

Vita, vagy alku?

Újabb – sokakat megosztó - témával jövök az ingatlanértékesítés illetve vásárlás területéről. Nem mással, mint az alku lehetőségével. Vagy inkább tényével? Kell-e az alku, kvázi van-e létjogosultsága vásárláskor, pontosabban jelen van-e szükségszerűen az eladó fejében, mint kalkuláció?

alku.jpg

Tovább

Sikerült eladni, most mi legyen?

Nem mondhatnám, hogy „pörög” az ingatlanpiac a mostani időszakban. Írtam már róla korábban, hogy a vírus – és ugye ismét köztünk van a hírek szerint – eléggé megbénította az élet ezen területét is. Személyes megtekintés hiánya, a karanténok miatti óvatosság, és még sorolhatnám. Talán a kertes házak iránti kereslet nőtt valamelyest, de nyilván ennek is megvannak a maga nehézségei, árnyoldalai, ahogy mindennek.

szerzodes.jpg

Tovább

Szakma- szakember-szakértés – a siker kulcsa

Vannak dolgok, melyek egy emberöltő alatt – legalább is az esetek oroszlán részében – egyszer minimum megtörténnek. A születés és a halál egészen biztosan. A szarkazmust félretéve azonban van más dolog is, ami nagyjából száz százalék, hogy megtörténik. Ez pedig – ahogy az én szakmai tapasztalatom alapján is elmondható- nem más, mint a lakásvásárlás illetve értékesítés.

szakember.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása