Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Tényleg nem kell biztosítás?

2020. szeptember 06. - Az értékbecslő

Ez az, amin én nem spórolnék. Amikor a késő bánat már eb gondolat, akkortájt hiába bánjuk, hogy havi pár ezer forintot sem áldoztunk értékeink biztosítására.

ingatlan_biztositas_1.jpg

Az ingatlanbiztosításról beszélek.

Írtam már róla korábban is, most egy ismerős sajnálatos esete késztetett arra, hogy újra felhozzam a témát olvasóimnak. Remélve, hogy aki még idáig nem tette, most rászánja magát – más kárán tanulva, okosan – és felkeres egy biztosító társaságot. Ajánlani nem fogok egyetlen biztosítót sem, nem vagyok elköteleződve és nem is szívesen tennék ilyet. Azt gondolom, a kondíciókat átnézve szinte bármelyik biztosítót választhatjuk, a lényeg, hogy válasszunk!

Miért kérdés egyáltalán, hogy legyen ingatlan biztosításunk?

Számomra nem kérdés. Amikor értékeimre gondolok, nekem a legfontosabb az, hogy biztonságban tudjam azokat. Sok esetben – például egy ingatlan – egy élet munkáját szeretnénk megóvni. Gondolom ezzel mindenki így van. Nem mindegy azonban, hogy csak reméljük, hogy nem lesz kárunk benne, vagy teszünk is azért, hogy ne legyen. Egy káreset természetesen bármikor bekövetkezhet – gondolok itt csőtörésre, villamos hálózat problémákra, vagy „neadjisten” betörésre. Tehát bosszúságunk ezekben az esetekben nyilván lesz, de egy biztosított ingatlanban legalább az anyagi kár jelentős része orvosolható a megfelelő kötvénnyel.

Válasszunk a lehetőségek közül!

A lakásbiztosítást, ahogy fentebb említettem bármelyik biztosítónál megköthetjük, amelyik nekünk szimpatikus, ahol a számunkra megfelelő kondíciókat megtaláljuk. Érdemes kutakodni az internetes oldalakon, illetve megtekinteni több ajánlatot is.

Ami nagyon fontos, hogy megkötéskor feltétlenül friss konstrukcióra essen a választásunk. A másik elengedhetetlen dolog, hogy alaposan vizsgáljuk meg, hogy a biztosítás a várható – akár nem várható – összes káreseményre terjedjen ki a lehető legszélesebb körben! Ez azért nagyon lényeges, mert a káresemény bekövetkeztekor nem épp kellemes rádöbbenni, hogy biztosításunk pont arra az eseményre nem terjed ki, melyet épp megtapasztalunk.

Szoktam ajánlani azt is, hogy lehetőség szerint évente újítsuk (frissítsük) kötvényünket, és ne feledkezzünk meg az önrész-felelősség részről sem! Azt is érdemes megvizsgálni a frissítéskor, hogy ingatlanunk ára mennyit változott a biztosítás megkötésének időpontja óta, valamint az ingóságok mennyisége és értéke növekedett-e! Amennyiben igen, mindenképp módosítsunk a biztosítási felelősségen! Természetesen az ingóságokat mindig igazolnunk kell egy esetleges káresemény bekövetkeztekor, sok esetben számlákra is szükség van. Őrizzük tehát meg, amennyiben erre lehetőségünk van.

Legyen biztosítva otthonunk, mindenkinek ezt tanácsolom! Stílusosan szólva:

Biztos-ami-biztos!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8816192074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása