Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Nekem nem kell szakértő! Ez valóban igaz?

Csontig rágott téma – de amiből mégsem elég

2019. november 30. - Az értékbecslő

Az ingatlanvásárlás egyszer egy életben általában mindannyiunkkal megtörténik. (Kivétel lehet persze, ha ajándékba, vagy öröklés útján jutunk otthonhoz.)

ingatlan_szakerto.jpg

Ha vásárlásra szánjuk fejünket, jó előre el kell dönteni, hogy ingatlanos segítségét vesszük igénybe, vagy esetleg saját magunk kívánunk „megbirkózni a feladattal”.

Szerencsére a szakértői segítség igénybe vételére senki sem kötelez bennünket, ez mindig a saját döntésünk. Egészen nyugodtan meg lehet próbálkozni egyedül, ingatlanos bevonása nélkül vásárolni, no persze eladni is! 

Miért ajánlom mégis a szakértői hozzájárulást?

Nos, ha másért nem, akkor a hozzáértésért (gyakorlott, tisztességes ingatlanosról beszélek).

Az ingatlanos hatalmas – nem is gondolnánk mekkora – adatbázissal rendelkezik, ami kellő mozgásteret biztosít számára a témában, s megjegyzem így nyilván nekünk is!

Minden jogszabállyal tisztában van, és a birtokában van minden információ a fizetési kötelezettségekről is.

Több statisztikai adat is bizonyítja, hogy vásárlási – és eladási esélyeink is a duplájára nőnek ingatlanos szakember közreműködése mellett. Itt elsősorban a sikeres gyors üzletkötésre gondolok. Másodsorban pedig a rólunk levett intézkedésre, az arra fordított időre és a vállunkról levett teherre, ami tudjuk mekkora stresszel járhat.

„Ezek az állítások természetesen egy becsületes, és valóban profizmussal s tisztességgel felvértezett szakemberre vonatkoznak. És…igen. Vannak ilyenek, személyesen is ismerek jó néhányat.” – idézve egy korábbi írásomból.

Milyen kritériumok alapján válasszak? 

Nyilván fontos, hogy az ingatlanosnak, vagy irodának legyenek pontosan olyan ingatlanok az adatbázisukban, melyek a mi igényeinknek megfelelnek.

Légyeges, hogy olyan ingatlanirodát bízzunk meg, melynek előzetesen utánanéztünk, és a céginformációknál mindent rendben találtunk. 

Ismerős véleménye is mérvadó lehet, de nem szentírás, ezt ne felejtsük el! 

Interneten kutakodjunk, nézzük meg az adott ingatlanos referenciáit, weboldalát és azt is, hogy mennyire profin tálalják a kínálatot. (vannak –e alaprajzok, jellemzések,helyadatok és fényképek az ingatlanokról)

Nekem a vesszőparipám az úgynevezett ingatlanspecialisták ajánlása!

(Nem régiben megjelent könyveimben kellő részletességgel ismertetem munkájukat és hatékonyságukat)

Természetesen attól, hogy ingatlanos segítségét vesszük igénybe, még saját magunk is közreműködhetünk a vételben (vagy épp eladásban), ha szeretnénk. Egyik nem zárja ki a másikat – a közhiedelemmel ellentétben.

Részletesebb, bővebb információ a nemrégiben megjelent könyveimben található.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2415331842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása