Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

TÉNYLEG azonnal?

Ismét tippeket, ötleteket szeretnék adni azoknak, akik eladásra kínálják ingatlanukat.

2019. szeptember 08. - Az értékbecslő

Az nyilvánvaló, hogy mindenki olyan hirdetést szeretne feladni, ha gyorsan és jó áron szeretné eladni ingatlanát, amely valóban meghozza a várt eredményt. Ennek ugye első lépése a nagyszámú érdeklődés lenne.Az is nyilván való, hogy amikor valaki nyomatékosítja a hirdetésében, hogy a lakás, ház azonnal költözhető, az sokat nyomhat a latba.

ingatlan_ugynok.jpg

Hogyan legyen hatékony és valós a hirdetés azonnal költözhető lakás tekintetében?

Aki úgy szeretne új otthont venni, hogy egyáltalán nem kíván foglalkozni a felújítással, akinek fontosabb az, hogy azonnal költözhessen, mintsem, hogy saját igényének és ízlésének megfelelően alakítsa ki lakását, olyan ingatlant keres, ahol semmi mást nem kell tennie, mint beköltözni.

Ezt én meg tudom érteni, már csak azért is, mert a költözés már önmagában is elég embert próbáló feladat, nem beszélve arról, ha még felújításba és/vagy korszerűsítésbe, csinosítgatásba is energiát, időt és pénzt kell fektetni.

Ezért aztán, ha valaki úgy szeretné eladni lakását, hogy az valóban azonnal költözhető legyen, meg kell felelnie azoknak az elvárásoknak, melyek ezt az állítást alá is támasztják.

Az első és legfontosabb dolog, hogy az ingatlanban festés (szükség esetén, bár ez ma már ritkaságnak számít a műanyag nyílászárók elterjedése miatt) és mázolás is történjen. Mégpedig úgy, hogy az valóban alapos legyen, leszedve előtte esetlegesen a polcokat, glettelve a lyukakat. Ami jó és kifizetődő ötlet lehet, ha nem próbáljuk narancssárgára, vagy pirosra festeni falainkat, azzal a reménnyel, hogy majd ez másoknak is tetszik.

A semleges szín választás fontos, balgaság arra gondolni, hogy mindenkinek pontosan az az ízlése mint nekünk. Ha nem tetszik a szín, rögtön nem minősül a lakás azonnal költözhetőnek!

A jól és könnyen nyitható-zárható ablakok, ajtók kiemelkedően fontosak! Hirdetés előtt mindig alaposan ellenőrizzünk minden nyílászárót, az azokon lévő esetleges szigeteléseket is. Azt gondolom, már említenem is felesleges, mégis szót ejtek róla, hogy egy azonnal beköltözhetően meghirdetett lakás ablakain nem szivároghat be az esővíz és a szél sem hallathatja hangját az utcáról. Csak remélni tudom, hogy ez természetes.

A burkolatoknak is hibátlannak kell lenniük. Nem elég, ha szép fényes, az is fontos, hogy nincsen-e felpúposodva esetleges beázástól, és ne recsegjen – ropogjon, ha végigmegyünk rajta, nagyon kiábrándító lehet, simán odébbállhat az érdeklődőnk! 

Ha tehát azonnal, akkor az tényleg azonnal legyen!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9615050740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása