Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Mutasd meg, ha el akarod adni!

A döntés megvan, gyerünk!

2019. június 10. - Az értékbecslő

Amikor megszületett az elhatározás, hogy eladjuk ingatlanunkat, akkor már csak egyetlen választást kell meghoznunk. Mégpedig azt, hogy megbízunk e az értékesítéssel egy ingatlanspecialistát, vagy magunk kívánjuk lebonyolítani az ügyet.
ingatlanos_tanacsok.jpg

Én sokszor elmondtam már – és nemrégiben megjelent könyveimben is részletesen kifejtem - , hogy véleményem szerint kifizetődő a szakértő segítség.

Mindenki persze nem gondolja így, és ez rendben van. Most azokhoz szólok elsősorban, akik nem szeretnének bevonni semmilyen „külső” katalizátort és saját maguk szeretnék végigvinni az eladási folyamatot.
Néhány hasznos tanáccsal szeretnék szolgálni nekik, hogy megnövelhessék az eladás esélyeit és némileg meg is gyorsíthassák a folyamatot.

Lássuk, most a tanácsokat, persze a teljesség igénye nélkül!
Először is, a legfontosabb szerintem, hogy minden érdeklődő valóban reális képet kaphasson az ingatlanról, mert nagyon nem mindegy, hogy böngészés közben milyen élménnyel gazdagodik a leendő vásárló. Ismerjük el, hogy amikor a hirdetéseket nézegetik, a legelső dolog, melyben részük lesz, az nem más, mint a vizuális élmény. Tehát a lakásról készült fotók létfontosságú elemek a sikeres eladásban. Itt kezdődik nagyjából minden. Vagy tovább lapoz, vagy megáll.
Hogy megálljon, ahhoz viszont nem árt tudni néhány – már-már – pszichológiai „trükköt” fényképezéshez.

Mik is ezek?

Rend a lelke mindennek! Ismerjük a mondást

Nagyon fontos a tisztaság, a rendezettség, amikor fotókat készítesz! Rakj rendet, takaríts ki, ez az alapfeltétele bármilyen fényképező elkattintásának. Legyen vállalható a lakás, és főleg káosztól mentes! Fontos erre időt szánni, én azt mondom e nélkül inkább neki se álljunk. Sok éves tapasztalat mutatja, hogy a bomba robbant lakások – noha lehet, hogy semmi baj nem lenne velük – a tovább „görgetés” éllovasai.

Aztán itt van a másik, szerintem nagyon lényeges trükk. Világosban fotózz, a romantika máshová való! A képek készüljenek lehetőleg napsütésben. Ez is pusztán pszichológia. A fény nem csak, hogy tért növel, de még az életkedv, és a vásárlási kedv számára is katalizátor, óriási segítség, ha fényképekről beszélünk.

Aztán folytatom azzal, hogy csendélet kell, nem pedig az ott lakó személyek! Ez alatt azt értem, hogy maga a lakás üresen – tehát személyektől mentesen legyen lefotózva. A házi kedvencekről már nem is beszélve, noha közel állnak a szívemhez. Ettől függetlenül vannak, akik nem rájuk kíváncsiak. Azt ajánlom tehát, hogy állat és ember nélküli képeket készítsünk, senki sem kíváncsi – jó esetben – a magánéletünkre, és a cicaszőr jelenléte sem mindenki számára csábító leendő lakásában.

Ami még lényeges, feltétlenül fotózzuk le az alaprajzot is, mert igazán nagy segítségére lehet az érdeklődőknek. Láthatják így a lakás pontos beosztását, a bejáratot, az ablakok, ajtók helyét is megnézhetik rajta, higgyük el, ez lényeges mindenki számára!

Ha van erkély vagy kert semmiképp ne hagyjuk ki a fényképezésből!  A kinti programok lehetősége – akár csak egy erkélyes reggeli kávézás - igen csábító a vevők számára, igyekezzünk tehát megmutatni az ebben rejlő lehetőségeket!

Fortélyokról, ötletekről nemrégiben megjelent könyveimben is írok, jóval részletesebben!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1614873620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása