Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Keress a lakásban - lakást!

2018. június 10. - Az értékbecslő

Ha már a XXI. században élünk, nem árt megragadni a lehetőséget és kihasználni az internet nyújtotta kényelem előnyeit ingatlanos témákban is.

Én is böngésztem, felraktam a hajót a világtengerre, s most megpróbálok néhány hasznos tanáccsal szolgálni olvasóimnak, melyik oldalakon érdemes – véleményem szerint – kutakodni, hogy az általam oly sokszor emlegetett „nyertes-nyertes” pozícióba kerülhessünk ingatlan vásárláskor.

Jó dolog, hogy manapság egyre több olyan oldallal találkozom, ahol az eladók és a vásárlók is megtalálhatják egymást - magán úton is. Az interneten magánközvetítők is megtalálhatóak, tehát nem kell feltétlenül óriás ingatlanközvetítők oldalaira kattintani. (Persze nem ellenük beszélek, csak mint lehetőséget ajánlom azok számára, akik ilyen megoldást keresnének.)

A mai világban – és ezt még felmérések is igazolják – a lakást keresők jóval több, mint a fele nézelődik szívesebben a világhálón. Ennek alapján is azt mondhatjuk, hogy ez a legnépszerűbb formája mostanság az ingatlankeresésnek. Azokkal sem más a helyzet, akik eladni szeretnék lakásukat, házukat. Noha itt kevesebb a mért százalék, mint a vásárlók körében, mégis közel ötven százalékuk így kínálja „portékáját”. Ami még gyakori, az a nyomtatott sajtóban való megjelentetés, leginkább heti hirdetési újságok oldalain.

Ami biztos, hogy az online ingatlanhirdetés jelenleg a leggyakoribb formája az értékesítésnek, vásárlásnak.

A legismertebb portálok persze még mindig vezetnek, ilyen pl. az ingatlan.com, vagy épp az ingatlanexpressz.hu, illetve az ingatlan.net. Utóbbin nyitnak meg – a felmérések szerint – a legtöbb lapot a nézelődők, ami kb. 15 „megnyitott’ oldal megtekintését jelenti látogatásonként.

Tehát, ha leülnek és nézelődnek, komoly vásárlási szándékkal, akkor nagy valószínűséggel meg is találják rövid időn belül a számukra megfelelő lakást, vagy házat, s ez persze vonatkozik a bérlési szándékkal böngészőkre is.

internetes_ingatlan_kereses.jpg

Minden ingatlanos portál célja az, hogy vevőinek teljes szolgáltatást nyújtsanak. Ami azt illeti, valóban az egyik legjobb módja a keresgélésnek a net, hiszen a portálok segítségével gyorsan és egyszerűen lehet áttekinteni az egész bázist, a szűrésekkel pedig még hatékonyabb és rövidebb a tájékozódás. A szűkítéseknek is több módja van, a megfelelő szempontok alapján. Fényképeket is lehet csatolni – ha eladók vagyunk – így nem csak leírásban, de képekben is megmutathatjuk az ingatlant.

Aztán persze vannak oldalak, melyek úgynevezett extra szolgáltatásokat is nyújtanak. Ilyen például, hogy a gyorskereső funkció gombjára kattintva három, vagy négy feltételt is megadhatunk, így villámgyorsan áttekinthetjük a minket legjobban érdeklő ingatlanokat, s biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen egy sem marad ki, ami számunkra megfelelő lehet. A gyorskeresőbe beírhatjuk például a maximum árat, a méretet és a szobák számát, és így tovább, ami nekünk lényeges.

Az oldalak használata valójában egyáltalán nem is igényel semmilyen internetes tudást, és még ingatlanpiaci ismeretet sem követel! Azért sem, hiszen az egymásnak esetleg ellentmondó kritériumok megadásánál egész egyszerűen nulla lesz a megjeleníthető találatok száma. Az egyik nagyobb oldalon láttam olyan funkciót, mely kifejezetten befektetőknek lehet óriási segítség. Ez egy olyan modul, mely az oldal üzemeltetői által legkülönlegesebbnek ítélt ingatlanokat vonultatja fel, ha ezt választjuk.

A netes böngészés óriási előnye továbbá, hogy könnyen és villámgyorsan értesülhetünk a változásokról, az új feladott hirdetésekről, elmenthetjük „kedvenceinket” és még a keresési feltételeket is. Így nem kell elölről kezdeni az egészet, a következő belépéskor, s a változásokról pedig ingyenes email-es értesítést is kérhetünk.

Természetesen a hiteltanácsadás – és kalkulátor is hozzá tartozik a teljes körű szolgáltatáshoz, melyet a nagyobb ingatlanos oldalak nyújtanak.

Tehát nézelődjünk a karosszékből, ha csak nem a napi sétával kötnénk össze a lakáskeresést….persze az sem rossz, ha szép az idő.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8714038468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása