Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Pörgesd fel saját ingatlaneladásod ingyen!

3+1 katalizátor, nulla forintért!

2018. április 20. - Az értékbecslő

Nem kell nagy dolgokra gondolni, ám azok mégis óriási eredménnyel járhatnak! A dolog rendkívül kézenfekvő és nincsen benne innováció, legfeljebb igényesség.

Az eladni kívánt (a kiadásra váró szintúgy) ingatlan villámgyors eladását számos dologgal katalizálhatjuk és gyakorlatilag egy fillérünkbe sem kerül.

Talán a legfontosabb dolog, ha sikerrel szeretnénk járni a lakás, ház eladásában az, hogy mindig a leendő vevő fejével kell gondolkodnunk. Ez nem azt jelenti, hogy le kellene becsülnünk, vagy épp az egekig magasztalnunk eladó sorban lévő ingatlanunkat. Sokkal inkább arra gondolok, hogy az érzelmekre kell hatnunk, hiszen emberek vagyunk, s tetteink, döntéseink nagy részét érzéseink alakítják.

„Namármost”, óriási eredménye van, ha megpróbálunk úgy hozzáállni az eladáshoz, hogy egykor mi is vásárlók voltunk (még lehetünk is) és az első benyomásunk, az ingatlannal kapcsolatos jó-vagy épp kellemetlen érzéseink késztettek döntésre bennünket.

ingatlaeladas_ingyen.jpg

Ezt szem előtt tartva (szimpla pszichológia) igen is könnyedén tehetünk azért, hogy ezeket a bizonyos érzéseket a vevői oldalon jó irányba terelgessük.

Néhány jó tanács, hogy könnyebb legyen:

  1. Nézz körül a saját portádon!

Ez nem nagy dolog, megéri azonban komolyan venni. A dolog ott kezdődik, hogy végig tudj menni a lakáson akadálymentesen. Értem ez alatt, hogy ne ütközz virágtartóba, cipőkbe vagy épp macskaalomba. Legyen hely, hogy az érdeklődő valóban eleget tudjon tenni annak a kérésnek, hogy „Fáradjon be!” Nagyon lehangoló látvány lehet már elsőre is egy zsúfolt előszoba, ahol mondjuk a falra akasztott kabátoktól oldalazva kell belépni, vagy nyolc pár cipőn kell keresztülverekednie magát a vendégednek. Teljesen más képet fest a tágas tér egyébként is, de különösen a belépéskor.

  1. Tisztaság

Most nyilván azt mondjuk, ez alap. Bár úgy lenne….és természetesen senkit sem szeretnék megbántani, ezt előre leszögezném. Viszont a tisztaság óriási erővel bír a vásárlási szándékban, annak hiánya pedig egyértelműen az ellenkezőjét eredményezi. Véleményem szerint – és az ügyfeleim elbeszélései alapján is bizton állíthatom – az ablakok tisztasága prioritást élvez a látogatóknál. Mindenki kíváncsi a kilátásra, a környékre, arra, hogy mit pillant meg először, ha kinéz az ablakon. Tehát bizton számíthatsz rá, hogy meg is fogja nézni! Ezért jó, ha az érdeklődők látogatása előtt különös gondot fordítasz az ablakok tisztaságára. Természetesen ez vonatkozzon a lakás többi részére is, hiszen – bár nem mindenki szeret takarítani – a rendet és a tisztaságot azért mindenki szereti.

  1. Legyen vonzó!

Ha nincs is keret jelenleg teljeskörű festésre, legalább az apró javításokat érdemes elvégezni, ami igazából alig kerül pénzbe, viszont óriási jelentőséggel bír, ha az érzésekre, érzelmekre gondolunk. A csinosabb lakás könnyebben eladható és nem riadnak meg az érdeklődők a piszkos, lepattogzott falak látványától. Mondom ezt persze azzal együtt, hogy valóban nem mindig éri meg nagyobb beruházás mellett dönteni, és felújítani az egész lakást. Hiszen a vevők nagy része úgy is a maga ízlésvilága szerint fogja a falak színét megválasztani. Egy semleges színű tisztasági festés viszont azért képes csodákra, mert rendezettnek, gondozottnak láttatja az ingatlant. A saját lakásunkban nem is mindig vesszük észre, hogy bizony már elkelne a karbantartás, viszont egy idegen, aki pénzt adna érte, sokkal körültekintőbb és talán jobb is a szeme, akarom mondani kiélezettebb ezekre a dolgokra.

Aztán még valami, ami szintén nem kerül pénzbe!

A lakás lehetőleg ne legyen lomtár, és továbbmegyek….még az erkély se legyen a télen oda halmozott kacatok tárhelye! Ha már úgy is költözni kell, ideje megválni a haszontalan dolgoktól, és erre a legjobb alkalom, ha elkezded árulni az ingatlant. Bár a lomtalanítás még várat magára, én mégis azt ajánlom, ebben az esetben nem éri meg várni. A potenciális vevő megriadhat a gondolattól, hogy a felhalmozott tárgyakat hónapokba telhet elszállítanod. Válogasd ki, ajándékozd el, vagy dobd ki a használatlan tárgyakat és biztosíts teret és rendezettséget az érdeklődőknek! Megéri a fáradozás!

A mellékhelyiség, fürdő tisztasága kiemelten fontos, ne feledd, hogy ide is benéznek az érdeklődők, sőt, mi több, kiemelten fontosnak tartják a vizes helyiségek állapotát! Az itt – esetleges rossz benyomás, kellemetlen illat – tapasztalt élmény feltétlenül pozitív kell, hogy legyen! Persze csak akkor, ha tényleg el szeretnéd adni a lakást….

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4113850986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása