Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Képmutatás? Igen, tedd azt! Megéri!

Mi a leplezetlen igazság

2017. augusztus 15. - Az értékbecslő

Nem lehet elégszer segíteni. Kötelességemnek érzem, hogy segítsek. Nem csak azért, mert látom, hogy muszáj….azért is, mert jó segíteni.

Jó segíteni…..ez tényleg a leplezetlen igazság. Talán, ha a blog-okon olvasható – térítésmentes – segítség csak egy-két ingatlanos tranzakció sikerét hivatott is elérni, már akkor azt mondhatom, megérte.

Most arról írnék néhány szót, megspékelve pár – szerintem - hasznos tanáccsal, hogy milyen előkészületeket érdemes megtenni, mielőtt közszemlére bocsájtanánk eladó sorba került ingatlanunkat.

hatekony_ingatla_eladas.jpg

Ha a szándék megvan, hogy eladjuk lakásunkat, házunkat - és persze megmásíthatatlan – akkor a legjobb döntés, ha ingatlan specialistára bízzuk ennek lebonyolítását. Sokszor elmondom ezt…mert hiszem, hogy szakértelmükre támaszkodva joggal bízhatunk a legjobb kimenetelben és az általam szintén oly sokszor említett „nyertes-nyertes” pozíció elérésében.

Ezzel együtt – vagy ennek ellenére, ha valaki mégsem szeretne segítséget bevonni – saját magunk is katalizálhatjuk a folyamatot, méghozzá elsősorban profi- igazat mutató-figyelemfelkeltő – fotók készítésével.

Az, hogy minden érdeklődő reális képet kaphasson az ingatlanról kiemelkedően fontos és ez képezi az alapját egy mindenki számára előnyös üzlet megkötésének. Nem mindegy tehát, hogy a hirdetések böngészése közben milyen élménnyel gazdagodik az érdeklődő, hogy aztán a legrövidebb időn belül potenciális vásárlóvá alakulhasson át. Amikor a vevő végiglapozza a hirdetéseket, az egyik legfontosabb dolog, hogy milyen vizuális élményben lesz része, amikor a mi lakásunkat „dobja fel” az oldal.

Persze nyilvánvalóan nem pont abban a miliőben fog élni a vásárlónk, melyben most az eladó éppen van, ám egy valóban jól sikerült képsorozattal reális képet lát – ennek következményeképp pedig – nagyobb kedvet kaphat a vásárláshoz.

Tartsd szem előtt a következőket, hogy hatékonyabb légy! 

  1. Legyen rend a lelke! Kiemelkedően fontos, hogy mielőtt bármilyen fotót ellőnél, rend és tisztaság uralkodjon a lakásban! Vegyük a fáradtságot – ha eddig halogattuk – és tegyünk rendet a lakásban. Alapfeltétele a fotózásnak, hogy az „alany” vállalható legyen, tiszta, káoszmentes és takaros! Muszáj energiát és időt fordítanunk erre, e nélkül jobb, ha neki sem látunk. A rendetlenség, vagy egy takarítatlan ingatlan a „továbblapozás” legfőbb oka, ezt sok éves tapasztalat bizonyítja.
  2. Legyen a lakás a képen! Ez lehet, hogy viccesen hangzik, mert ugye mi más lenne - ám rejlik benne egy nagy igazság! A fotókon – legalább is a vásárlók számára – a lakás a lényeg, nem pedig a házi-kedvenc, vagy mondjuk a párunk laptopozás közben. Ember és állat nélküli képeket készítsünk! Nem kíváncsi senki a magánéletünkre – jó esetben – és nem mindenkinek szimpatikus a macskaszőr „belegondolása” a leendő otthonába. Ugye, hogy ugye?
  3. Aztán itt van a zsúfoltság csapdája….ha lehet tehát, akkor kerüljük! Ha mi alapvetően káoszban létezünk, akkor igyekezzünk – amennyire csak lehet – összepakolni, illetve némi teret kialakítani a bútorok között. Így a lakás méretét megfelelően szemléltethetjük, növelve az életteret, s az arányokat is hűen mutathatjuk, láttathatjuk. Az mozgatja meg igazán a leendő érdeklődők fantáziáját, ha elegendő teret látnak esetleges terveik megvalósításához, fantáziájuk kibontakoztatásához. Ők fogják ugyanis – kedvük szerint – berendezni és a maguk számára a legjobb képre alakítani az ingatlant – saját ízlésüknek megfelelően.
  4. Várj, míg felkel majd a nap! Avagy- a képek mindig legyenek világosak! Ha szakadó esőben van affinitásunk fotózni, akkor kapcsoljunk villanyt! A fény nem csak térnövelő, de életkedvet katalizáló segítségünk is a lakáseladásban, ha a fotóról beszélünk!
  5. Fotózzuk le az alaprajzot is, mert igazán nagy segítségére lehet az érdeklődőknek. Láttatja a lakás pontos beosztását, a bejárat, a nyílászárók helyét is megtekinthetik rajta, higgyük el, ez lényeges mindenki számára!
  6. Erkélyt- és/vagy kertet semmiképp ne hagyjuk ki a fényképek repertoárjából. A szabad levegőn létezés lehetősége igen csábító a vevők számára, illetve annak majdani berendezése is szimpatikus terv lehet az érdeklődőknek. Igyekezzünk tehát kellően szemléltetni a kinti terek kiaknázási lehetőségeit!
  7. Egy jó fényképezőgép nagy segítség lehet, de ez inkább extra lehetőség, hiszen a mai okostelefonok képességei már lehetővé teszik valóban jó minőségű képek elkészítését, ha jelenleg nélkülöznénk a profi masinát.

Nemrégiben megjelent könyvemben erről bővebben is olvashat, aki szeretne, a sok más tanács és praktika mellett. http://www.ertekbecslunk.hu/page/statikus/ingatlanos_konyveim 

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5912745382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása