Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Megújuló Nehru part, növekvő ingatlanárak...

2016. június 20. - Az értékbecslő

Több mint 29 ezer négyzetméternyi rendezett környezet várja ősztől a Nehru partra látogatókat. Ha hihetünk a látványterveknek, a Petőfi híd és a Bálna épülete közti park felújításával a ferencvárosi Duna-part még zöldebb lesz. A projekt célja a rekreációs lehetőségek megteremtése, az oda látogatók nagy örömére. A Bálna és a Petőfi híd között elhelyezkedő terület felújítására a TÉR_KÖZ pályázat keretében, a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával kerül sor. Nézzük, mi mindent foglal magába a felújítás, és milyen következményeket von maga után!

53867465_m.jpg

 

A felújításról nagy vonalakban:

  • Aktualizálják a partszakaszt, és hozzáigazítják a jelen kor követelményeihez.
  • Jelentősen megnövekszik a zöld felületek aránya.
  • Rengeteg pihenési, rekreációs, illetve sportolási lehetőség nyílik majd, ráadásul minden korosztály számára.

 

S hogy miért érdekel egy értékbecslőt mindez? Nos, nem nehéz kitalálni, hogy az övezet környékén fellendül majd az ingatlanpiac. Hadd magyarázzam meg: meghosszabbodik például a Bakáts tengely. Azaz, a Bakáts utca vonala egy kettős sétány jóvoltából tovább folytatódik a park területén. Sőt, még az idén szeretnék felújítani Ybl Miklós műremekét, a Bakáts téri templomot. A következő évek terve pedig a Bakáts tér és a Bakáts utca felújítása lesz. A 3 hektáros terület felújítása után nem zárul be a kör: gomba módra várhatóak a területfejlesztések. Márpedig a felújított környezet mindig is hívogató volt a lakásvásárlók számára.

A IX. kerület lakói ugyan eleinte aggódtak szeretett parkjuk miatt, de már ők is várják, hogy a park szebb és jobb legyen.

Nem is csoda, hiszen ez Ferencváros legjobb levegőminőségű területe, és ezt még fokozzák is a felújítás által. Egészen biztos, hogy egyre több család szeretne majd a környékre költözni, hiszen itt lehet sétálni, játszani, sportolni. Nagyszerű hely a kikapcsolódásra.

Nézzük csak meg tüzetesebben, mi minden lesz még itt!

A játszótér a park középső területére költözik, területileg megduzzad, és a régiek mellé új játékeszközökkel bővül. A játszóteret övező kerítés egy terepjátékba lesz integrálva.

Aki szeret sportolni, az már előre dörzsölheti a kezét, ugyanis lesz miből válogatni a lehetőségekből. (Ám bringás út egyenlőre nem lesz, csak majd a Közraktár utca felújításakor, hiszen a tervezőknek gondolniuk kellett a parkhasználók biztonságára is.)

  1. Épül egy többfunkciós extrémsport-pálya gördeszkásoknak, kerékpárosoknak (Petőfi híd alatti rész).
  2. Megújul a sportpálya aszfaltburkolata, és a labdafogó kerítés. A kézilabdakapuk és kosárlabda palánkok jóvoltából lesz lehetőség kézilabdázni, kosárlabdázni.
  3. A kültéri fitnesz-eszközök sporttere a fiatalok mellett az idősebb korosztálynak is kikapcsolódást nyújt.
  4. Szeretsz sakkozni? A park déli részére menj majd, ott vár az 5 darab sakkasztal. Sőt, télen még a szánkódombot is használatba lehet venni!

 

Minőségileg megújulnak, bővülnek a zöld területek.

Fás munkálatok: gallyazás, sérült példányok kivágása, egészséges fák telepítése (12 805 db új cserje, félcserje és 7444 db díszfű, hagymás növény ültetése, plusz 11 és fél ezer négyzetméteren gyepesítés).

Lesz biodiverz kert is a Közraktár utca felőli árvízvédelmi fallal határolt területen, speciális honos és nemesített évelő, valamint egynyári növényekből álló fajták részvételével.

Az automata öntözőrendszerről szóltam már? Többek között a Bálna közelében egy tágas zöld területet is ily módon fogják öntözni. (Ahol nem mellesleg szabadtéri rendezvényekre is sor kerül majd.)

 

Szolgáltatás-lesen

A kutyások legnagyobb örömére közel 1000 négyzetméter alapterületű kutyafuttató épül. Helye: a Petőfi híd és a HÉV-megálló közé eső terület. Érdekessége: két részből fog állni, hogy elválassza a kis- és nagytestű kutyák területét.

A BKV épületben helyet kap egy büfé, férfi-, női-, mozgássérült WC, sőt, ez utóbbiban egy pelenkázó asztal is.

Végül, de nem utolsósorban, vegyük számba, mi történik az utakkal. A sétányokon vízáteresztő burkolat épül a szilárd típusú helyett. A Duna-parti sétaút térkő-burkolatot kap (mintegy a Bálna menti parti sétány folytatásaként). 126 padot helyeznek ki, és korszerűsítik a lámpatesteket is.

A Nehru part közelében laksz, és szeretnéd megtudni, mennyit érhet az ingatlanod? Keress meg, és hivatalos értékbecslést kapsz!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr508824344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása