Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Ne sajnáljuk rá a pénzt!

A hőszigetelés aranyat érő megtakarítás lehet!

2015. november 05. - Az értékbecslő

Időjárásunk szélsőséges, sajnos vagy nem, ez a helyzet. Nyáron meg sem lepődünk már a tizenöt fokon, télen van, hogy kabát nélkül is melegünk van, egyre másra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok. Télen és nyáron is fűtünk néha, úgy tűnik, van mire felkészülni.

A fűtés és hűtés tehát sokszor már nem köthető évszakokhoz. Van, aki gázzal, van aki villannyal fűt, a hűtéshez pedig szintén áram kell. Egy jó légkondicionáló, mely nem csak hűsít, de meleget is képes varázsolni, sokszor szinte életmentő lehet, de legalább is a lehető legjobb gyors megoldás. De mi a helyzet hosszú távon? Hogyan lehetséges kevesebb energiával elérni, hogy kényelmünk és életszínvonalunk ne csússzon lejjebb, vagy akár jobban is járjunk?

23915234_l.jpg

Van egy okos és évekre biztos megtakarítást nyújtó megoldás. Ez nem más, mint a szigetelés.

Szakadjunk el a tévhitektől!

Hosszú évek tapasztalata az volt, majd’ húsz éven keresztül, hogy az energiaárak emelkedését csak úgy tudjuk valahogy kompenzálni – ha ez egyáltalán lehetséges -, hogy jelentős mértékben lecsökkentjük fogyasztásunkat.

Mára azonban már sokan rájöttek arra, hogy egy ingatlan energiafogyasztása, mely szigetelve van, legalább ötven, de sok esetben még hetven százalékos csökkenést is mutathat.

Egy olyan hőszigetelési rendszer, mely tényleg hatékony és profi kialakítású, még, ha az adott pillanatban anyagi költséget jelent, már három év alatt megtérül, s igen pozitív hatását legalább húsz-harminc éven keresztül érezhetjük!

Természetesen a homlokzati hőszigetelő anyagok ára is emelkedett, mégsem olyan mértékben, mint az energiaárak. A gáz például tízszer olyan mértékben drágult, mint a szigetelőanyag. Ma lényegesen jobban megéri egy szigetelésre beruházni, mint mondjuk két évtizede.

Minél vastagabb anyaggal „öltöztetjük” be ingatlanunkat, annál hatékonyabb hőszigetelést érünk el, tehát a falakon keresztül annál kevesebb energia tud eltávozni. A legjobb vastagság 10 cm, vagy annál nagyobb.

Érdekesség lehet sokunk számára, hogy nem csak a vastagság számít, de még a szín is fokozhatja a hathatóságot. (egy szakember bővebben is felvilágosítást ad a témában)

Egy szóval: Szigeteljünk!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr778052558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása