Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

A lakás biztonsága, a saját biztonságunk is!

2015. október 13. - Az értékbecslő

Megvan a lakás, lezajlott a költözködés, már csak be kell laknunk, szépítgetni és élvezni a saját tulajdon adta kényelmet és sok-sok előnyt. Amennyiben hitelre vásároljuk ingatlanunkat, minden valószínűséggel van lakásbiztosításunk is, hiszen a hitelező ezt előírja. Amennyiben nincsen tartozásunk bank felé, akkor is erősen ajánlott megkötnünk otthonunk védelmére, a számunkra legmegfelelőbb biztosítást.

shutterstock_302272070.jpg

A nyugalom valójában megfizethetetlen

Ingatlanunk- talán túlzás nélkül – életünk legnagyobb beruházásának számít. Extrém esetekben talán előfordul, hogy valakinek az autója nagyobb értéket képvisel, mint a lakás, melyben él, de azért ez nem jellemző. Még, ha így is van, a különbség akkor is számottevő a kettő között. A gépjármű fénysebességgel amortizálódik, míg az ingatlan legfőbb jellemzője az értékállóság. Tudja mindenki, hogy egy lakásbefektetés pénzügyi stabilitást jelent hosszú távra is. 

Ami számunkra értéket képvisel, - adott esetben évek keserves munkájával sikerül szert tennünk egy saját ingatlanra - azt szeretnénk is megvédeni, hogy valóban értékálló legyen.

A XXI. század világa nem mindenki számára gondoktól és stressztől mentes, okos dolog tenni azért, hogy aggodalmainkat és félelmeinket a minimálisra redukáljuk. Bármikor előfordulhat nem várt eset, vis major általi váratlan problémák, melyeket nem tudunk kiküszöbölni s melyekre felkészülni sem lehet. Tudjuk, ami elromolhat, el is romlik. Azt is tudjuk, hogy amíg betörő van, addig lakásfeltörés is létezik. Ezek olyan váratlan helyzetek, melyek ellen sehogy máshogy nem tudunk védekezni, csak megfelelő lakásbiztosítással. A nyugalom megfizethetetlen.

Az okos ember ne a saját kárából tanuljon! 

A lakásbiztosításra kifizetett összeg miatt kizárólag az aggódik, akinek még soha semmilyen anyagi kára nem származott ingatlanával kapcsolatban.

A legtöbb ember számára viszont felbecsülhetetlen értékkel bír egy ingatlanbiztosítás. Bár maga a biztosítás nem akadályozza meg a természeti csapásokat, vagy „ne adj uram” egy betörést, viszont egy biztonsági hálót képez, mely a tulajdonos számára, anyagi szempontból életmentő lehet. Ha alaposan megnézzük ingatlanunk értékét, a benne lévő ingóságokról nem is beszélve, akkor számunkra is egyértelművé válik, hogy pusztán a szerencsére bízni magunkat ostobaság lenne.

Miért lehetünk nyugodtak?

A korszerű, megfelelő lakásbiztosítás megtéríti az anyagi károkat, legyen szó akár egy csőtörésről, tető beázásáról, tűz-vagy esetleg betörő okozta károkról. Egy mindenre kiterjedő kötvénnyel a kezünkben, akár egy természeti katasztrófából adódó, súlyos következmény anyagi részét is teljes egészében fedezhetjük.

Nagyon jó megoldás, ha ingatlanszakértő segítségét is kikérjük, mielőtt megkötnénk a biztosítást, és tájékozódunk a feltételekről is. Ha már rendelkezünk ingatlanbiztosítással, akkor azt érdemes két - háromévente felülvizsgáltatni és korszerűsíteni is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr267964440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása