Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Van erkélye? Szerencsés!

Sok-sok érv az erkély mellett

2015. szeptember 18. - Az értékbecslő

Akinek van, néha nem is törődik vele, akinek nincs, az bezzeg mindent megadna érte. Rengeteg ember kizárólag azért nem vásárol meg egy neki nagyon tetsző lakást, mert az nem rendelkezik erkéllyel. Vannak azonban olyan lakók is egy erkélyes ingatlanban, akik szinte ki sem mennek oda, vagy az éppen haszontalan tárgyak tárolására használják azt. Pedig mekkora áldás!

shutterstock_282159788.jpg

Aprócska természet a négy falon túl, használjuk ki! 

Egy erkély akkor erkély, ha méretéből adódóan időt is tölthetünk benne, azaz legalább két szék elfér rajta. Minél nagyobb, annál jobb, mert olyan szépen be tudjuk rendezni, akár egy szobát. A legtökéletesebb akkor, ha a kilátás, ami az erkélyen fogad bennünket, szemet gyönyörködtető. Mivel nagyobb fokban látjuk a tájat erkélyünkön, mint egy sima ablakból, egy szép panoráma igazán lenyűgözhet bennünket. Valljuk be, ez azért igazán jó dolog!

Mi lehetne kellemesebb érzés egy nyári reggelen, mint egy erkélyen elfogyasztott kávé, vagy egy ínycsiklandó reggeli, madárcsicsergés mellett? 

A lakásunkból nyíló aprócska természet remek színhelye lehet baráti beszélgetéseknek nyári estéken, de árnyékolókkal még a forró délutánokon is, hiszen a légmozgást érezhetjük, akárcsak a szabadban lennénk, napvédett helyen. Egészen késő őszig élvezhetjük előnyeit, majd a tavaszi jó idők beköszöntével újra a legkedveltebb része lehet otthonunknak.

Nem csak otthoni pihenésünk, szórakozásunk helyszíne lehet

Tartogat emellett más előnyöket is. Csodaszép virágokat helyezhetünk el itt tavasztól-őszig, ám az örökzöldek számára, télen is kialakíthatunk fagytól védett helyet erkélyünkön.

Számos háziasszony gyógynövényeket, fűszernövényeket, de még gyümölcsöket is nevel erkélyén, igaz nem nagyüzemi mennyiséget, de néhány alkalomra elég, ízletes finomságot mindenképp.

Egy szóval, ha kertes házunk nincs is, az erkély kicsit talán pótolhatja azt, és még a fűnyírástól is mentesültünk. Nézzük tehát a jó oldalát és tegyük hasznos térré, kellemes, otthonos helyiséggé erkélyünket! Használjuk ki jó pár évszakon át, télen helyezzünk oda madáretetőt, tavasszal pedig újra menjük ki a mi kis saját természetünkbe!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr707797520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása