Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Páholyban a legjobb?

Igen, vagy nem?

2015. szeptember 02. - Az értékbecslő

Sokan azt állítják, két fajta ingatlan van a lakások között. Az egyik a tetőtéri, a másik a nem tetőtéri lakás. Van, aki imádja, és van, aki a szó hallatán azonnal tovább keresgél. Akik viszont nem tudják eldönteni, hogy mellette vagy ellene érvelnének inkább, azok számára hasznos lehet egy kis útmutató.


Amit a tetőtérről tudni kell
Mindenkori első gondolat sokak számára, hogy a nyári meleg a tetőtéri lakásban inkább forróság. A tetőfelület nagysága miatt a nap szinte felkeléstől-lenyugvásig odatűz. Ha régebbi épületről van szó, akkor nyáron ez a hőmérséklet szinte az elviselhetetlen kategóriába tartozik. A szigetelés erőssége és minősége, évekkel ezelőtt még hagyott maga után némi kívánnivalót. A mostanában épülő tetőtér beépítések viszont már komoly szigeteléssel ellátottak, pontosan fenti okok miatt. A tulajdonos által egy kézenfekvő megoldás a probléma megoldására – mely nem csak tetőtérnél gyakori mostanában – légkondicionáló beépítése.


A tetőtérbe, az ablakok száma és kialakítása okán sokkal több fény jut, mint mondjuk egy földszinti-emeleti ingatlanba. Ezzel együtt a panoráma – persze, ha az természeti környezetre néz – szinte megfizethetetlen élményt nyújt.

shutterstock_244794085.jpg


A belmagasság szintén számottevően nagyobb egy tetőtérben, mint egy emeleti lakásban. Ez azok számára lehet nagyon pozitív, akik galériát terveznének kialakítani, ezzel megnövelve a hasznos életteret. Egy galériás hálófülke például, a tetőtérben elhelyezkedő garzon esetén lehet kitűnő megoldás, viszont inkább csak a fiatal korosztály számára. Az idősebbeknek szintén nem a legvonzóbb az a tény sem, hogy a tetőtér a ház legmagasabb pontja. Lift hiányában, vagy annak meghibásodása esetén, gondolnunk kell arra is, hogy még egy csomag hulladék levitele is kellemetlen lépcsőzéssel jár. Ez így lesz minden egyes napon, nem beszélve egy házi kedvenc napi többszöri megmozgatásáról.

Tehát, amikor tetőtéri lakást vásárolunk, az idő múlásával is számolnunk kell.
Előny és hátrány, kényelem és mozgástér. Ahogy az élet bármely területén, itt is döntsünk okosan, fentieket figyelembe véve!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr587752042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása