Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Fent vagy lent? Nem egyszerű a kérdés!

Tetőteres lakás

2020. november 01. - Az értékbecslő

Mostani írásom egy jó ismerősöm élethelyzete kapcsán került megfogalmazásra.

tetoteri_lakas.jpg

Illető lakást szeretne vásárolni és elég nagy dilemmába került, a következő miatt. Nyilván nem véletlenül – mert abban nem nagyon hisz – rengeteg tetőtéri lakás került a látóterébe a böngészése, keresgélése során. Ennél fogva majdhogynem két fajta lakást kezdett megkülönböztetni ebből a tekintetből szemlélve a dolgokat. Tetőtéri és nem tetőtéri ingatlan. Előnyeiket, hátrányaikat soroltam neki, amikor a tanácsomat kérte, gondoltam olvasóimmal is megosztom egy pár nézőpontomat a témával kapcsolatban.

A tetőtér jellemzői – ésszerű érvek és száraz  tények – véleményem szerint

Sokan azért idegenkednek tőle, mert elviselhetetlenül meleg a nyári hónapokban – főleg a hazánkban is tapasztalható mostani megemelkedett hőmérséklet miatt. Nos, erre már réges régen megvan a megoldás, úgy hívják: klímaberendezés. Itt említem meg, hogy a légkondik számos típusa nem csak hűt, de télen fűt is! Ezt akkor kipipálhatjuk, úgy gondolom, már csak azért is, mert a lakások oroszlán részébe a tulajdonosok egyébként is klímát szerelnek, (pontosan az időjárás megváltozása miatt)  függetlenül tetőtéri, vagy emeleti elhelyezkedésüktől.

Előnyük lehet a tetőteres lakásoknak viszont mindenképp, hogy a nyílászárók kialakítása – és persze száma is – lehetővé teszi, hogy jóval több fény jusson otthonunkba, mint egy emeleti lakásnál. Itt említeném meg a panorámát, mely szintén csodálatos élményt nyújthat napjaink során, amennyiben persze a környezeti adottságok ezt lehetővé teszik.

Ami nem épp csábító…..

A magasság előny és egyben hátrány is. Ez itt egy kétpólusú valóság, dualitás és polaritás. A csodaszép panoráma mellett a tetőteres lakás hátránya is a magasság. Igen, létezik lift, főleg az új építésű lakásoknál már szinte alap a felvonó. De Murphy törvényei szerint ami elromolhat, az el is romlik. Még akkor is, ha alapvetően nagyon pozitív szemléletűek vagyunk, számolnunk kell ezzel a ténnyel is, főleg, ha már nagyon túl vagyunk a húszas-harmincas éveinken, vagy épp kisgyermekünk van. Számoljunk azzal, hogy a hulladék levitele, a gyermek – vagy házikedvenc – levegőre vitele lépcsőzéssel jár, ráadásul minden egyes nap. Akkor is, ha elromlik a lift. Akkor is, ha egyáltalán nincs lift. Akkor is, ha most harminc évesek vagyunk, és ingyen sportnak tekintjük, mert valóban az!  De…. jó esetben leszünk idősebbek is.

Nos, ilyesmiről beszélgettünk a barátommal. Ő már döntött, remélem jól!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9616268496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása