Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Ingatlanvásárlás – ne érjen meglepetés!

„Apró betűk nélküli” vásárlás

2015. augusztus 20. - Az értékbecslő

Azt tartja a szóbeszéd, hogy a legjobb döntés ingatlanossal beszélni, ha lakást vagy házat szeretnénk vásárolni, ajánlanám a www.lc.hu
Ez több szempontból is igaz, melyeket már nagyrészt mindannyian tudunk. A közös érdek, a tapasztalat, a hozzáértés, mind-mind mellettük szól. Mielőtt azonban a szakértőhöz fordulnánk, kis terepszemlét érdemes nekünk is tartanunk.

A cél az, hogy valóban a legmegfelelőbb ingatlant vásároljuk meg, felesleges körök lefutása nélkül, a legrövidebb idő alatt, a legjobb áron. Fontos tehát, hogy minden apró részlet a tudomásunkra juthasson az ingatlannal kapcsolatban, így elkerülve minden kellemetlenséget.

shutterstock_146162657.jpg

Egy kevés időt azért mi is szenteljünk nézelődésre!

Mire is gondolunk itt, amikor ezt tanácsoljuk? Jó, ha az ingatlant kívülről is alaposan szemügyre vesszük. Ezt megtehetjük egy séta keretén belül, napfényben, de nem árt az esti órákban is ellátogatnunk oda. Ezzel mindkét napszakban megszemlélhetjük az ingatlant, annak valós állapotát, de a környéket is. Láthatjuk például milyen az utcai világítás, a közbiztonság. Megfigyelhetjük azt is, hogy milyen zajos a hely és mekkora a forgalom, mondjuk éjszaka.

A cím, vagy a helyrajzi szám alapján könnyedén lekérhetünk a Földhivatalból egy tulajdoni lapot az ingatlanról, nehogy azzal kapcsolatban érjen bennünket kellemetlen meglepetés.(Gondunk itt arra, hogy a lakásnak esetleg több tulajdonosa is van, azok külföldön élnek, esetleg jelzálog terheli, stb.)

A lakás vagy ház közvetlen közelében felfedezhetjük a számunkra pozitív, esetleg negatív tényezőket is. Fontos lehet egy bevásárló központ, játszótér, iskolák, parkok, vagy éppen egy tömegközlekedési megállóhely. A panoráma szintén lényeges, hiszen nem mindegy, hogy az ablakból kinézve mit látunk nap-mint nap.

Ezeket a dolgokat még az előtt felfedezhetjük – és dönthetünk a további lépések megtételéről – mielőtt felkeresnénk az ingatlanirodát. Így még szűkebb körben szelektálhatunk, meggyorsítva a döntést. Kevés kis idő ráfordításával sok olyan dologra fény derülhet, melyre esetleg nem is gondoltunk volna, egy otthon megteremtése szempontjából viszont nagyon is lényeges.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr577721182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása