Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Áldás vagy átok? Attól függ, kinek!

A környék is fontos, nem csak a lakás!

2015. augusztus 20. - Az értékbecslő

Felmérjük igényeinket, eldöntjük, hány négyzetméterre, mennyi szobára van szükségünk, felújított lakást szeretnénk, vagy mi kívánjuk igényeink szerint alakítani. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok és elképzelések kavarognak a fejünkben, amikor elkezdünk ingatlant keresni.

Böngészünk az interneten vagy ingatlanközvetítővel konzultálunk. Az árakat is figyelembe véve, a belső kialakítás és kinézet alapján, kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Ezzel már biztosan a legjobb döntést hozzuk? Tisztában vagyunk azzal is, hogy hová megyünk majd haza? Hogy a környék, ahol az álomlakás található szintén megfelel hosszú távú igényeinknek?

Az egyiknek ideális, a másiknak rémálom

Nézzünk meg néhány példát! Vegyünk egy olyan esetet, ahol a család az új lakásába két kisgyermekkel költözik. Nekik a közvetlen közelben lévő óvoda és iskola kifejezetten hasznos lehet. Nem csak az intézmény közelsége, de a sok gyermek együttléte, a szülőkkel való kapcsolattartás szintén jó dolog. Viszont mi a helyzet egy ötven éves korosztállyal, aki inkább a nyugalmat és csendet preferálja a gyermekzsivaj helyett? Nos, nekik nyilvánvalóan nem ez a környék lesz az ideális az otthonteremtésre. Ők inkább egy zöldövezeti, a város zajától távoli, parkos és nyugodt helyre költöznének.

shutterstock_300217031.jpg

A másik jó példa, ha valaki mondjuk ipari park közelében nézte ki a számára megfelelő ingatlant. Igen, remek választás lehet, ha ő épp az ott lévő munkahely egyikén dolgozik. Így nem csak az ingázás költsége lesz a minimálisra redukálva, hanem az utazással töltött idő is. Aki viszont a város másik végén dolgozik, annak az ipari park zaja, esetleg néha kellemetlen illata kizárólag zavaró tényező lesz a mindennapjaiban. A kilátásról nem is beszélve, mely a legtöbb ember számára nem épp szemet gyönyörködtető.

Egy bevásárlóközpont közelsége szintén nem mindenki számára megfelelő. A forgalmas város zaja épp úgy lehet kedves valaki számára, mint rémálom egy idős embernek, aki eddig a kis falusi házában élt.

Láthatjuk tehát, hogy mennyire nem mindegy, hogy a környék, ahol ingatlant tervezünk vásárolni, milyen lokális jellemzőkkel bír. Alaposan fontoljuk meg, hová költözünk, próbáljuk meghozni a legjobb döntést, mégpedig hosszú távra.

Fontos ez, hiszen a lakás belsejét és kialakítását egy bizonyos határ közepette tudjuk változtatni, de a környéket, ahol az ingatlan áll, azt sajnos nem.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr757721144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása