Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Vásároljunk okosan, körültekintően!

Lakásvásárlásnál ne legyen meglepetés!

2015. június 25. - Az értékbecslő

Amikor ingatlanvásárlásra szánjuk el magunkat rendkívül körültekintően kell eljárnunk. A rengeteg sajnálatos példa is azt bizonyítja, hogy számos, meglehetősen kellemetlen, nem ritkán, anyagi veszteséggel járó problémától kímélhetjük meg magunkat, ha minden apró részletre odafigyelünk. Az adásvételi szerződés megkötése előtt ajánlott szakember segítségét kérni és az is pozitív lehet, ha nem egyénileg, hanem ingatlanközvetítő közreműködésével zajlik a vásárlás.

Jól jöhet - avagy néhány tanács vevőknek
Milyen alapvető követelménynek kell megfelelnie egy eladásra kínált ingatlannak:

  1. Mindenekelőtt legyen az eladó tulajdonában
    Számos esetben tapasztalták, hogy nem a tulajdonos kínálja megvételre a lakást, vagy házat. Ez az alapvető dolog az első kívánalom, melynek meg kell felelnie az ingatlannak. A tulajdoni laphoz bárki hozzáférhet az illetékes hivatalokban, pár perc utánajárással. Azért is fontos beszerezni, mert a tulajdoni lap, minden fontos információt tartalmaz az ingatlannal kapcsolatban. Kizárja így például annak lehetőségét is, hogy az eladó közel egy időben, több vásárlónak is értékesítse ugyan azt a házat, lakást.

    shutterstock_75568579.jpg

  2. A tulajdonos rendelkezzen az eladás jogával
    Ez jelentheti azt is, hogy például a lakáson vagy házon ne legyen úgynevezett elidegenítési tilalom, vagy végrehajtási jog- valamilyen fennálló tartozás miatt. (Tulajdoni lapon szintén szerepel)

  3. Az eladó minden szükséges információt köteles a tudomásunkra hozni az ingatlannal kapcsolatban. Pl. annak hibái, felmerülő esetleges kötelező költségei, stb. Amennyiben fenti kötelezettségének nem tesz eleget, abban az esetben – mi vevők – élhetünk a jelentős árcsökkentés lehetőségével, illetve súlyosabb esetben el is állhatunk a már megkötött szerződéstől.

  4. Ingatlanközvetítő bevonása a tranzakcióba
    Azért lehet fontos, mert az ingatlanirodák rendkívül körültekintőek, rutinnal, tapasztalatokkal rendelkeznek az adásvétel minden területén. Sok esetben helyettünk, vagy velünk közreműködve szerzik be a hivatalos okmányokat, tanúsítványokat. Nem utolsó sorban, kellő szakértelemmel, valamint szakemberekkel rendelkeznek a jogi ügyekben való eljárásokhoz. Hitel ügyintézést is vállalnak, ezért mindent egy helyen tudunk intézni, felesleges, időt pazarló utánajárások helyett.

 

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr767573126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása