Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Hogyan találhatod meg a számodra tökéletes értékbecslőt?

2015. május 13. - Az értékbecslő

Ha ingatlant adnál el, az első és legfontosabb kérdés az – hogy mennyiért? Ilyenkor mindannyian gondolkodóba esünk, hiszen az egyik legfontosabb vagyontárgyunkról van szó. Ha túl sokat kérünk, akkor lehet, hogy senki sem fogja megvenni, ha túl keveset, akkor pedig minket ér kár. Bármennyit is morfondírozunk a kérdésen, az eredmény általában szakértelem hiányában nem reális összeg, nem véletlenül készítenek fel kimondottan erre a feladatra szakembereket.

Mennyibe kerül az értékbecslés?

Értékbecsléskor számtalan szempontot kell figyelembe venni az ingatlannal kapcsolatban, ezen túl pedig az ingatlanpiac aktuális helyzetével is képben kell lenni. Épp ezért van az, hogy főként az ingatlan egyedi jellemzőitől függ, hogy mennyit kell fizetned az értékbecslésért. Mielőtt felkérsz a feladatra egy értékbecslőt, ő mindig pontos tájékoztatást ad a várható díjazásról, hogy ne érjen téged meglepetés. Az értékbecslés nekem is szakterületem, weboldalamon tájékoztató jelleggel olvashatod az árakat. Kiemelem a tájékoztató jelleget, mivel a végleges összeg a helyszíni szemléből, a piaci érték megállapításából, és a hitelesített szakvélemény kiadásából áll össze. Az értékbecslés díját előre sosem kell megfizetni, csak a kész dokumentáció átadásakor.

shutterstock_233067979_kicsi.jpg

Olcsó húsnak híg a leve!

Hogy milyen módszereket alkalmaznak az értékbecslők, arról már olvashattál korábban blogomon. Ebből az is nyilvánvalóvá válhat számodra, hogy egy olyan összetett feladatról van szó, amit a nem megfelelően felkészült szakemberek akár el is ronthatnak. Vannak olyan ingatlanosok, akik olcsó árakkal próbálják magukhoz édesgetni a vevőket, már akár tízezer forintért is hirdetve szolgálataikat. Ezek közt sok olyan kókler van, akik az ingatlant meg sem tekintik, és a nyomtatványt alá sem írják. Ők a felelősséget valószínűleg a későbbiekben sem vállalják. Megéri kóklernek adnod a pénzedet, ami így felesleges pénzkidobás? Ezek a fiatal értékbecslők több kárt tudnak sajnos okozni, mint hasznot.

Az értékbecslést kizárólag olyan ingatlanirodára bízd, akik megfelelő mennyiségű tapasztalatot halmoztak fel, és minőségi referenciákkal rendelkeznek. Mi 16 év szakmai tapasztalatunkat írjuk bele az értékbecslésbe, melyre teljes garanciát vállalunk, mivel a legnagyobb alapossággal készítjük neked el.

Botlottál már bele esetleg te is olcsón és rosszul dolgozó értékbecslőbe? Mi lett a következménye?

Bármilyen történeted, tapasztalatod, javaslatot van – írd meg nekem, kíváncsi vagyok rá!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr507456074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása