Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Hogyan készíts tökéletes képet az ingatlanodról?

2015. május 09. - Az értékbecslő

shutterstock_234090589_kicsi.jpgIngatlanértékesítéskor első körben a figyelemfelkeltés legfőbb eszköze nem más, mint a fotó – a hirdetések mellett megjelenő képek lesznek azok, amik megragadnak az olvasó fejében. Fotók készítésével megbízhatunk egy szakembert, de ha betartunk pár alapszabályt, akkor az általunk készített képek is jó szolgálatot tehetnek.

A fotók célja a szemléletesség és a lakás hű megmutatása, hogy mindazt láthassa már hirdetésen keresztül is az ügyfél, ami érdekli. A rosszul készített képek akár egy üzlettől is elvághatnak minket. Nem előnyös például egy virágokkal teli kertes ház esetében mondjuk a kopottas garázsajtót kiemelni, se a téli szürkeségben fotózni, amikor nem tud megmutatkozni a telek igazi szépsége.

Olyan alapvető szabályokra is ügyeljünk természetesen, hogy a képek ne legyenek ferdék és homályosak, sötétek! Ezeket legkönnyebben úgy kerülhetjük el, ha állványt és vakut is használunk, így könnyebben belőhető a megfelelő látószög és távolság is. Felesleges a szoba minden berendezését megmutatni, sokkal beszédesebb és bőven elég tud lenni 8-10, valóban jó kép.

Apró trükként szoktuk tanácsolni, hogy vessük be a személyes jelenlétet is képek készítésénél is. Ezek leginkább a hangulatot adják meg, élettel töltik fel a képet – kedves elem lehet egy játszó kisgyerek, vagy a ház előtti padon ülő anyóka.

A képek mellé érdemes, sőt javasolt alaprajzot is elhelyezni a hirdetésekben. Ezek alatt azonban nem a ceruzával rajzolt, szkennelt skicceket értjük – manapság már több alaprajz tervező program is elérhető. Ezekkel az eszközökkel nem csak szemléletesebb és átláthatóbb ábrát készíthetünk, de a saját igényességünkről is árulkodik. Mivel az alaprajz segítségével az érdeklődő betekintést kap a lakás elhelyezkedésébe, megkíméli azok idejét és energiáját, akiknek ez alapból nem felel meg.

Ne feledd – elsősorban a hirdetésed hatékonyságától függ majd az, hogy hány érdeklődő nézi meg az ingatlanod!

Ha még többet szeretnél megtudni, iratkozzál fel hírlevél sorozatomra, melyből megtudhatod az ingatlan adásvétel leghatékonyabb módszereit.

Neked milyen bevált tippjeid vannak a képek készítésére, milyen módszereket ajánlasz az alaprajzok könnyű elkészítésére? Ne habozz megosztani értékes tapasztalataidat te sem!

Mészáros Ferenc                        
ingatlanszakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr407444968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása