Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

A vevő otthont keres – nem lakást!

2015. április 10. - Az értékbecslő

shutterstock_250667089_kicsi.jpgIngatlanod értékesítése hasonlóan kemény dió, mintha vásárlásra adnád a fejedet. A sikert egyértelműen az jelenti, ha a megfelelő időn belül jó áron is tudod értékesíteni vagyonodat, és nem kell a valódi érték alá menned alkudozás során. Amennyiben van időd és nem sürget a szükség, próbáld kivárni a drágább árra is hajlandó vevőt, persze vészhelyzetben egy mérsékelt kereteken belül maradt kompromisszum is jobb, mintha egyáltalán nem sikerülne eladnod.

Első körben próbálj meg minél több helyen jelen lenni ingatlanoddal a kívánt áron, hirdesd a lehető legtöbb felületen - az első megkeresések és telefonhívások alapján már nagyjából le tudod szűrni, hogy mennyi érdeklődőt tudsz megfogni a konstrukcióddal. Ha ez túl kevés, akkor érdemes átgondolni még egyszer a dolgot, és szakemberhez fordulni.

Ha megcsörrent a telefon

Ha az érdeklődő úgy dönt, hogy szívesen megnézné ingatlanodat és időpontot is megbeszéltetek már, vedd komolyan az előkészületeket! Mint minden eladással kapcsolatos területen, itt is meghatározó az első benyomás, épp ezért érdemes alaposan előkészülni a potenciális vásárló fogadására. Csak egyszer van esélyed ezt megtenni – a vevők tudat alatt már percek alatt eldöntik, hogy szívesen élnének-e az adott ingatlanban, otthon tudnák-e érezni magukat ott.

Időpont javaslatakor próbáld lebeszélni a hétvégék délelőttjét, ilyenkor a legnyugalmasabb általában a környék, és a forgalom is kisebb. A legjobb időszak a bemutatásra a tavasz-ősz intervallum, ilyenkor egy kis napsütés is szerepet játszhat a jó alaphangulat megteremtéséhez. Természetesen az ingatlan felkészítése a legfontosabb feladat: a tisztaság, és a jól szellőzöttség alapvető követelmények. Ne rontsa a lakás összképét mosatlan edény, szennyes, a belépő érdeklődőt fogadja otthonos hangulat, hiszen mindenki otthont keres – és nem lakást! Olyan apróságokkal, mint egy illatozó gyümölcskosár, megfelelő világítás, frissen sült sütemény hamar megteremthető a nyugalmas, és vonzó kisugárzás.  

Az embereknek majdnem kétharmada érzelmi alapon dönt, ezért fontos, hogy az ingatlan a lehető legjobb benyomást keltse. Ezzel teszed vonzóvá a vevő szemében az ingatlant, és ez adja meg azt a löketet, ami alapján úgy érezheti – ez kell nekem!

Veled történt már olyan eset, amikor igénytelen, vagy rosszhangulatú lakásban találtad magad és ezért rettentél el a vásárlástól? Mik az elvárásaid az első találkozáskor egy ingatlannal szemben?

Hogyha tetszett a fenti bejegyzésem, oszd meg másokkal is, hátha hasznukra válik!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr217356202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása