Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Üdvözlünk a blog.hu-n!-Miért kezdtem el írni?

Mert segítenem kell! Az értékbecslőknek is szükségük van az etikai kódexre!

2014. november 01. - d_zs_o

rétköz vagyonértékelő blogNagyon nehezen vettem rá magam, hogy elkezdjek blogolni. Pedig elkészítettem egy-két weboldalt, megírtam vagy 60 cikket. Cikkeimet változatos témákról, a szakmában eltöltött 17 évről és az ingatlan értékbecslések során felhalmozott tapasztalataimról írtam.

Írtam egy e-bookot, tanulmányt az ingatlan adásvétel rejtelmeiről, ezt majd a következő írásomban bővebben kifejtem. Honlapjaim közül a
www.ertekbecsunk.hu, mely a lakossági ügyfeleimnek szól, rengetegen olvassák, mivel fő kulcsszavakra igen előkelő helyet foglal el az internetes keresőkben.

Útjára bocsátottam a cégeknek/vállalkozásoknak szóló
www.retkozvagyonertekelo.hu honlapomat is, melynek egyik menü pontja a Rétköz Vagyonértékelő blog.  
Sok munkám van benne, sok éjszakám ment rá, feleségem mindig mondja, csak ennek élek. De a szakma szeretete olyan erős bennem, hogy most is tanulok és képzem magam. Falom a szakmai és a marketinges könyveket, illetve folyamatosan feliratkozom online tanfolyamokra is.

De hát miért is kezdtem el írni?
Az ingatlanközvetítői szakma összefogott és a MIOSZ (Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége) kezdeményezésére, melynek elnökségi tagja vagyok, megcsináltuk a szakma etikai kódexét. A szakmán kívüli „ingatlanközvetítők” sok kárt okoztak a becsületesen dolgozó közvetítőknek, ezért szükségessé vált ennek szabályozása.

Sajnos az értékbecslés és a vagyonértékelés területén is vannak problémák, látom az interneten, hogy egy-egy ingatlanközvetítő áron alul hirdeti értékbecslési szolgáltatását, közbe nem is jogosult rá. Erről már írtam egy cikket, „Hogyan válassz értékbecslőt” címmel. Ami még nagyobb baj, hogy néhány kolléga bele is megy ebbe az árspirálba, mely a szakmai színvonal romlásához vezet. 

Eljutottam oda, hogy a szakmát korrekt módon végző vagyonértékelőknek segíteni szeretnék, ezen a területen is meg kell írni, és elfogadtatni az etikai kódexet. De ehhez széles összefogásra van szükség, a különböző szakmai érdekeket egyeztetni szükséges és ehhez publikálni kell. Ezeket a problémákat szeretném kiírni magamból.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr406853209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voldi 2015.05.22. 17:46:28

Hello. Egy l betű kimaradt a linkben.

Tudnál segíteni, hogy legyek ingatlan vagyonbecslő?

Az értékbecslő 2015.05.22. 19:53:10

@Voldi: Üdv, ingatlanvagyon értékelő az lehet aki elvégzi a www.futiomega.hu/ikreator/fto/cms_pub/content_51-hu.html OKJ53 tanfolyamát.

Mészáros Ferenc Rétköz Vagyonértékelő Kft.
ügyvezető igazgató +36 30 914 1585
Mi szakértéseinkkel értéket adunk Önnek!
süti beállítások módosítása