Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Lakás „szelfi” - avagy Van képed hozzá?

A tökéletes fotók katalizálják ingatlanod eladását

2019. december 15. - Az értékbecslő

Vajon mi a legjobb figyelemfelkeltés ahhoz, hogy ingatlanod mielőbb elkeljen?
Az ár?
A négyzetméter?
ingatlan_fotozas.jpg

Talán az elhelyezkedés? Nos, ezek mind-mind nagyon fontos kritériumok, és nyilván ezek alapján „kattintanak” a legtöbben. Sőt az úgynevezett kereső funkcióknak is nagy szerepük van a kiválasztáskor, hiszen szűrni lehet a lakásokat – igényeink alapján.

Ezek az elsődleges szempontok. No, de mi jön ezután?

Nyilván a nézelődés, a böngészés a „feldobott” ingatlanok között.

Ilyenkor van óriási szerepe egy dolognak. Ez pedig nem más, mint a:

Lakásról készült fotók

A hirdetések mellett megjelenő képek lesznek azok, amik azonnal felkeltik a figyelmet és melyek meg is ragadnak a vásárolni kívánók fejében.

Fotók készítésével meg lehet bízni akár szakembert is, ám, ha ingatlanirodával kötünk szerződés akkor erre sem lesz szükség. Amennyiben ők közreműködnek az eladásban, akkor a lakásról alapból készítenek fotókat is, melyeket különféle internetes felületekre helyeznek ki, illetve személyes érdeklődéskor is megmutatnak az érdeklődőknek.

Ha magunk vesszük kezünkbe az irányítást, akkor – egy-két alapszabályt betartva – katalizálhatjuk az eladást, néhány jól sikerült fotó készítésével.

Mik ezek a „szabályok”?

Semmi ördöngősség….

A fotóknak mindig a lakást kell hűen megmutatnia, a célja nem más, mint a szemléltetés. Kvázi lássa a leendő vevő már a hirdetésen keresztül is azt, ami érdekli. Fontos dolog, ne bagatellizáljuk el a fotókat, mert potenciális vevőket veszíthetünk el egy rosszul prezentált lakással, mely a képek miatt válik azzá.

Előnyök kiemelése

Egy garázskapu fotózása is fontos lehet, de egy virágos kert megmutatása – amellett, hogy a garázs meglétét szavakkal közöljük – sokkal nagyobb előny.

Érdemes napsütésben fotózni, mind beltéri, mind pedig az esetleges kültéri részeket, és minden lehetséges módon arra törekedni, hogy a prioritás a lakás előnyös tulajdonsága legyen.

A minimum, hogy képeink tiszták, élesek legyenek, adjuk meg a módját, használjunk vakut, s amennyiben lehetőségünk van rá, még állványt is, így ugyanis nagyobb teret tudunk megmutatni egy képen. (persze a zoom is kiváló megoldás erre)

Nincs szükség húsz-harminc fotóra. (megjegyzem bizonyos db-számon túl a képek a hirdetésben plusz költséget is jelentenek) Bőven elég öt, tíz fénykép, ami jó minőségű, megmutat minden helyiséget és magában foglal egy alaprajzot is!

Az alaprajz lehet az adu ászod

Vannak az interneten alaprajz készítő programok – amennyiben nem rendelkezünk tervező által készített példánnyal – melyekkel szemléletes és átlátható ábrát készíthetünk ingatlanunkról.

Az alaprajz – véleményem szerint – azért fontos, mert így az érdeklődő nyilvánvaló képet kap a lakás beosztásáról, azonnal látja, hogy az megfelelő-e számára.

Fotózzunk tehát bátran, cenzúrázzuk a képeket és szerezzünk potenciális vásárlót ingatlanunkra minél előbb!

Az ingatlaneladásról, és ingatlanvételről nemrégiben megjelent könyveimben bővebben is írok erről a témáról is.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8415353666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása