Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Magyarország milliomos megyéi

2019. november 12. - Az értékbecslő

Nagyon érdekes témát hoztam, remélem sokaknak nyújt hasznos információt. Rengeteg cikk íródik az ingatlanárakról – ami nagyon jó – hiszen már szinte pillanatról-pillanatra változások történnek.

milliomos_megyek.png

Azonban arról elég keveset beszélünk, hogy mi történik külön-külön az egyes régiókban.

Jelesül itt a megyéinkre gondolok.

Az ingatlanárak emelkedése, ahogy korábbi cikkeimben is írtam már, úgy tűnik, megállt. Az albérletek nagyon kelendőek, az eladó ingatlanok iránt viszont a kereslet visszaesett, a kínálathoz képest.

Megyei hírmondó

Ami a szűkebb értelemben vett magyarországi árakat illeti, a megyék igen eltérő képet mutatnak. A városok úgyszintén.

Magam sem gondoltam volna, de az árak és a kereslet tekintetében a vezető megye Debrecen. Veszprém is nagyon népszerű és a nyugat is brillírozik, méghozzá főként Győr.

Tehát, míg a fővárosban csappant az érdeklődés az ingatlanok iránt, a vidéki városok szemlátomást népszerűsödnek. Mintha egyre inkább Magyarország külterülete lenne inkább csábító a letelepedésre.

Nyilván ez lehet az oka annak, hogy fent említett megyéink lakásárai még mindig emelkedést mutatnak. Joggal mondhatjuk e területeket milliomos megyéknek, hiszen néha már nem is hinnénk, hogy a jelenleginél több pénzt el lehet kérni az ingatlanokért. Persze úgy, hogy azt meg is venné valaki.

Számszerű adatok

Ami a megyéket illeti – egy statisztikai felmérésben olvastam – a legdrágább hely hazánkban Hajdú-Bihar megye. Aztán következik Győr-Moson-Sopron, ahol szintén nem az átlagember nézelődik lakás iránt, nekik majdhogynem megfizethetetlen. Egy győri ingatlan négyzetméterára eléri és néhol meg is haladja a háromszázezret, Debrecenben pedig eléri lassan a négyszázezer forintot is. A megyeszékhelyeink közül is ez a város vezeti a tabellát. Itt a lakások négyzetméterára elérheti a négyszázötvenezret, míg Győrben átlagosan négyszáz-négyszázhúszezer magyar forint az ingatlanban egy négyzetméter.

Nézzük a sereghajtót

Ha már beszéltünk a milliomos megyékről, illik szót ejteni a hátul kullogó régióról is. Ez nem más, mint Nógrád megye, ahol egy ingatlan négyzetméterenkénti ára még – és most figyeljenek – a százezer forintot sem éri el, átlagban.

Persze Somogy megyében is az egekben vannak az árak. Ez, nyilván a Balaton érdeme, hiszen itt a megyeszékhely bőven átlagon alul van - árak tekintetében. Kaposváron viszonylag megfizethetőnek mondhatóak a lakások.

Veszprém is „elszállt”, itt is megközelítőleg négyszázezer forintért dobják piacra az ingatlanokat. Szemben az elmúlt években oly népszerű Kecskeméttel, ahol a friss piaci információk szerint háromszázhatvanezer forintért már megvehetünk egy négyzetmétert.

Nos, ez a mai helyzet megyei szinten, persze mindnyájan tudjuk, hogy szinte napról-napra változik.

Minden esetre én igyekezni fogok lépést tartani az ingatlanos témákkal és naprakész érdekességekkel szolgálni olvasóimnak, megköszönve ezúton is, évek óta tartó hűségüket.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9115300776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása