Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Lakásod fizet neked nyugdíjat? – ne bízd az államra!

2019. január 13. - Az értékbecslő

Bár azért megoszlanak a vélemények, de azért a nagy többségünk mégis azt mondja, nem igazán számíthatunk nyugdíjra. No, mi még hagyján…de mi lesz a most harminc évesekkel, vagy a még fiatalabb korosztállyal?

berbeadas_nyugdij_kiegeszites.jpg 

No, mi még hagyján…de mi lesz a most harminc évesekkel, vagy a még fiatalabb korosztállyal?

Még a nyugdíjhoz most közel állók is azt mondják, hogy ami „jár” majd nekik, az egészen biztosan nem fogja fedezni saját fenntartásukat.

Tehát , vagy azt választja, hogy tovább dolgozik,  a nyugdíja mellett, vagy már most több lábon áll, gondolva a jövőre.

A most átlagfizetésből élők többsége valószínűleg tudja, hogy nyugdíja közel sem fogja biztosítani jelenlegi életszínvonalukat, de sokuknak félő, hogy nehéz helyzettel kell majd szembesülniük idős korukra, ha kizárólag az államtól kapnak ellátást.

A nyugdíjasok nagy része tehát – ha egészségi állapota engedi - kénytelen lesz elmenni dolgozni, (mellesleg ez most is így van) így viszont esélye sincsen valóban élvezni a „pihenőéveit”- holott épp ez lenne a lényeg.

Ellenben – teremthet magának „pénzt tojó tyúkot”, amennyiben időben gondol nyugdíjas éveire, és a kezébe veszi az irányítást. 

Nem más, mint egy ingatlan is lehet a havi jövedelmünk forrása

Ha már idejében gondoskodunk róla, hogy a tulajdonunkba kerüljön egy olyan lakás, esetleg ház, ami a későbbiekben majd csak pénzt hoz, s legalább biztonságos bevételt produkál nekünk hónapról-hónapra.

Véleményem szerint legalább érdemes lenne elgondolkodni – szakértő tanácsát igénybe véve – azon, hogy adott esetben még hitelt is érdemes felvenni, egy lakásvásárláshoz.

Nyilván nem a hatvan évesekre gondolok itt elsősorban, amikor ingatlan vásárlásra ösztönzöm az embereket, hanem leginkább a harmincasok – negyvenesek táborára. Azokra, akik rendelkeznek már saját ingatlannal, ahol élnek, és nincsen, vagy lassan már lejáró hitelük van. A hitel innentől nem okozhat aggodalmat, hiszen a megvett ingatlan – már most is kiadható.

Lakást kiadni manapság gyerekjáték, pláne, ha olyan helyen vásároljuk, ahol közép-és vagy főiskolák esetleg egyetemek vannak. Diákok mindig lesznek, albérlet mindig kell.

Sok év értékbecslő tapasztalattal azt állítom, hogy az ingatlan még mindig az egyik legjobb befektetés, pláne, ha nyugdíjas éveinket szeretnénk bebiztosítani vele.

Mi bérbeadáshoz is készítünk értékbecslést, keressen bennünket.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8814559848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása