Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Tavasszal nem csak a medvék ébrednek!

Ingatlan eladás-vásárlás a téli álom után

2018. április 22. - Az értékbecslő

Lassan, ám de biztosan itt a tavasz. Vagy lehet, hogy egyből a nyár?

A lényeg, hogy jönnek a jó idők, vége a télnek. Ilyenkor az ingatlanpiac is kezd felébredni, óriási fellendülés tapasztalható a téli álom után az értékesítők és a vásárlók aktivizálódásában is.

Télvíz idején inkább csak információkat gyűjtenek az emberek, a tavasz közeledtével azonban szívesebben teszik már kézzelfoghatóvá elképzeléseiket. Egyre sűrűbben nézelődnek az eladó ingatlanok kínálatában.

Persze az is befolyásolhatja a vásárlási szándékot, hogy a bankok éppen milyen konstrukciójú hiteleket kínálnak, mekkora a hajlandóságuk a kölcsönökre.

Ma azt mondhatjuk, hogy ezzel gyakorlatilag nincsen probléma, hiszen – „köszönhetően” a közelmúlt rossz tapasztalatainak a kölcsönt felvevők tekintetében – elég könnyedén kaphatunk hitelt, ha megfelelünk az intézetek elvárásainak.

Így aztán a telkek iránt is megnövekszik az érdeklődés, hiszen egyre nagyobb bátorsággal fognak bele az emberek építkezésekbe. A CSOK megjelenése is fokozottan segítheti a vásárlási hajlandóságot, hiszen a támogatás lehetővé teszi azok számára is az építkezést, és/vagy vásárlást, akiknek enélkül nem sok esélyük lenne.
tavaszi_alom.jpg

A másik dolog, ami méginkább fellendíti a piacot, az a sajnálatos tény, hogy a kilakoltatási moratóriumnak is tavasszal vetnek véget a hatóságok. Így, akik emiatt nem adhatták el ingatlanukat, most már törvényes akadály nélkül megtehetik.

A nyaralók iránti érdeklődés is a tél végeztével lesz megfigyelhető. A legtöbben vízparthoz közel vásárolnának és ez a Balaton környékén keresett ingatlanok tekintetében a legmegfigyelhetőbb.

Szimpla lélektan, hogy a jó idő beköszönte, a napsütés, a madárcsicsergés mindendképp óriási mértékben megnöveli az ingatlanvásárlásokat. Miért lehet ez így, hiszen nem csak a kertes házak kelendőbbek – de azok a legfőképp – hanem a panelek és társasházi lakások is.

Nos, hozzájárul a vásárlási hajlandósághoz, hogy a rossz időjárás nem épp csábítja az embereket a nézelődésre, senkinek sincs kedve – hacsak nem muszáj és égető – lakásokat nézegetni a süvítő szélben és a mínuszokban. A komoly vételi szándék bizony sok ingatlanos szerint jellemzően a jó idő beköszöntével tapasztalható.

Ami a kertes házakat illeti, az érdeklődés felélénkülése persze nyilvánvaló, hiszen egyre közelebb kerülünk a kerti programokhoz, a sütögetéshez, a bográcsparty-k  szezonja hamarosan megérkezik. A kertben eltöltött órák nem csak hangulatunkat mozdítják jó irányba, de a mindennapi mozgásra is lehetőséget biztosítanak – mint helyszín. Ez nyilván kötelező program is, hiszen akinek kertje van tudja, hogy ott aztán a munkálatok, a szépítgetések és persze a fűnyírás, avarseprés meg is  oldja a napi mozgásunkat. Tehát a családi házak iránti érdeklődés a tél búcsúzásával egyre nő.

Erről és sok egyéb másról, hasznos tanácsokkal szolgálok olvasóimnak nemrégiben megjelent könyveimben.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8813855434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.05.10. 20:29:20

Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm
süti beállítások módosítása