Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Fotózz jól, add el gyorsan! II. rész

2016. január 30. - Az értékbecslő

Az előzőekben beszéltünk a képek fontosságáról, azok felbontásáról, a megfelelő fények hatásairól, és a rendezettségről is. Jöjjön most néhány szintén igen fontos tanács annak érdekében, hogy meghirdetett ingatlanunk – képeink által – nagyobb érdeklődésre tehessen szert.

12913813_m.jpg

Maga az éles kép még nem lesz elegendő, ha az ingatlan egyes részeit nem a megfelelő szögből fotózzuk. Ez nyilván egyértelműnek tűnhet. Mégis, rengetegen esnek abba a hibába, hogy például olyan helyről fotóznak, melynél egy lámpatest, vagy épp egy asztal belelóg a képbe. A szoba közepéről készült fotóktól is óvakodjunk! A fotózásra legalkalmasabb részek a szoba - vagy más helyiség - egyik szöge lehet, vagy ajtó, ahonnan majdnem a teljes tér lencsevégre kerülhet. A másik teendőnk, mielőtt kattintanánk, hogy a fénnyel mindig háttal fényképezzünk, végső esetben essen oldalra az ablak, vagy a mesterséges fényforrás.

Ügyeljünk arra is, hogy egy bizonyos dolgot, például egy jól sikerült dekorációt, vagy tetszetős bútordarabot se fényképezzünk le többször. A vásárlók a lakásról szeretnének képeket látni, és nem a berendezésről. Szorítkozzunk a valóban fontos, a lehető legáltalánosabb bemutatást célzó és esztétikus részekre! Azokat a részleteket, melyek teljes mértékben szükségtelenek, hiába fontosak nekünk, hagyjuk ki!

Nagyon hasznos lehet, ha a fotókon kívül az alaprajzot is beszkenneljük, mert az segítség az érdeklődőknek. Egyértelműen tájékozódhatnak a lakás pontos beosztásáról, illetve így a bejárat és az ablakok tájolásáról is világos képet kapnak.

Segítség lehet az érdeklődők számára, ha a közvetlen környékét is bemutatod ingatlanodnak, nem csak leírásban, hanem néhány fotó erejéig is. Ha például park vagy szép zöld övezet van körülötte, annak előnyeit, pozitív jellegét mindenképp érdemes kiaknázni. Az egyik szoba ablakából is készíthetünk képet, vagy az erkélyről, egy nagyobb térlátású fotót. 

Itt jegyezzük meg, hogy amennyiben az ingatlan erkélyes, akkor azt semmiképp ne hagyjuk ki a fotózásból! Van, aki kifejezetten erkélyes lakásra „keres rá”, így számára annak nagysága, elrendezése – berendezési lehetősége – nagyon is fontos. Egy emeletes háznál a kert hiánya tavasztól-őszig oda vonzza az embereket.

Családi ház esetében a kert fotózása is épp olyan lényeges, mint magáé a házé. Nyilván ne a farakást fényképezzük, hanem mindig a kert előnyös és lehetőségeket magában rejtő részeit!

Ha ezeket a fontos szabályokat betartjuk, akkor joggal számíthatunk gyors sikerre, de annyi egészen biztos, hogy nem a képek lesznek akadályai az érdeklődésnek!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr238297278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása