Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Öt tanács ingatlanvásárlás előtt

Amire néha nem gondolnánk

2015. november 26. - Az értékbecslő

 

A vevők számára szerencse, hogy rengeteg az eladó lakás, így tényleg van miből válogatni. A devizahitelek terhe miatt sokan kénytelenek eladni lakásukat, így a vásárlók jó áron juthatnak hozzá ezekhez az ingatlanokhoz. Mielőtt azonban meggondolatlanul és hirtelen döntenénk, nem árt néhány dolgot megfontolni, figyelembe venni. Ebben próbálunk segíteni.

11217696_m.jpg

1. Alaposan fel kell mérni az ingatlant, de épp úgy a környezetét is, hiszen ott kívánunk majd élni, hosszú éveken át. Nem csak a belső számít, fontos a külső is! Lényeges, hogy jó helyen legyen, abból a szempontból is, ha valamilyen oknál fogva a későbbiekben meg kell válni tőle. Egy felkapott helyen lévő – kevésbé jó állapotú – ingatlant könnyebben, jobb áron, és gyorsabban lehet értékesíteni!

2. A tulajdoni lap – nem lehet elégszer hangsúlyozni – létfontosságú, hogy a birtokunkban legyen, és még az előtt, hogy túlságosan beleszerettünk volna az ingatlanba! Hiánya későbbi kellemetlen „meglepetéseket” okozhat! (bárkinek, bármikor lekérhető a földhivatalból)

3. Alkudni minden esetben célszerű, különösen akkor, ha sok az eladó és hasonló paraméterekkel rendelkező lakás a környéken. Az is jellemző egyébként, hogy az eladók eleve irányárakat adnak meg, és számítanak is egy kis alkudozásra, mert még akkor is jó üzletre számíthatnak.

4. Abból a szempontból, hogy van-e kisgyermek, vagy nincsen, van-e autónk, vagy nincsen, ingázunk-e tömegközlekedéssel, vagy nem, lényeges lehet néhány dolog. Gyógyszertár, játszótér közelsége, parkolók mennyisége és milyensége (fizetős, nem fizetős), bevásárlóközpontok megléte, busz-villamosmegálló közelsége, óvoda, iskola, játszótér, stb. Ezt nyilván mindenki más aspektusból látja, fontosság vagy lényegtelenség szempontjából.

5. Nem árt tájékozódni a szomszédok felől sem, akár családi házat szeretnénk, akár egy lakást. Ha bekopogtat a szomszédokhoz, általában készséggel állnak rendelkezésre. Így, hasznos információkat tudhat meg tőlük, illetve róluk, ami a későbbi „békés együttélés” szempontjából nem elhanyagolható. Egy rossz szomszéd megkeserítheti, egy jó viszont megkönnyítheti életünket, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni!

 

Ha a fent felsorolt helyzeteket szem előtt tartva és egy szakértő ingatlanost megbízva vásárol ingatlant, akkor rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát és családtagjait. Okos és megfontolt döntéssel pedig kellemes otthont biztosíthat mindannyiuk számára.

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr958101570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása