Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Hamar, gyorsan, jó áron!

Sok pénzért, azonnal eladná?

2015. november 23. - Az értékbecslő

 

Az alábbiakban néhány tippet sorolunk fel, ha már elég a várakozásból. Itt a tél, meg akar szabadulni ingatlanától, de valahogy nem akar összejönni.

Hogyan üthetünk nyélbe jó üzletet, villámgyorsan?

4457850_m.jpg

 

  • Először is kell egy nagyon jó hirdetés. Szinte ez az alapja mindennek. Valójában a vásárlók nagy részét az árral tudjuk megfogni. Érdemes körülnézni hasonló kategóriájú ingatlanok között, s kikalkulálni egy olyan árat, mely megfogja a vevőt, ugyanakkor számunkra is kedvező. Fontos itt megjegyezni, hogy más képet mutat egy hirdetés, mintha a valóban meg is történt tranzakciókra keresünk!
  • Amikor megérkezik az érdeklődő, nagyon fontos, hogy rendezett legyen az ingatlan. A vevőt mentális ráhatással is befolyásolhatjuk, ha a lakás megvilágítása hangulatos (nem sötét!), mondjuk, befőtt készül a tűzhelyen, vagy bármilyen olyan dolog, ami meleg kuckó érzetét nyújtja otthonunkban. Az eladni kívánt ingatlan ne legyen zsúfolt, a csomagolást – mivel úgyis elköltözünk – megkezdhetjük már a meghirdetés után, szépen, lassan.
  • Kisebb felújításokra általában szükség van, eladás előtt. A vevők egyre inkább a jó állapotban lévő ingatlanokat keresik. Mostanában a kitűnő állapotban lévő házak, lakások ára is megfizethető, kvázi a leromlott állapotban lévő ingatlanok ára még jobban leesett. Mondjuk egy „tisztasági” festéssel már rengeteget dobunk a kinézeten, még akkor is, ha a leendő tulaj ezt szintén megteszi majd vásárlás után. 
  • Fotók feltétlenül szükségesek, mi több, egy fotón áll vagy bukik az egész! A vevők többsége egyfajta stílust, vagy érzést keres egy ingatlanban, és sokan például meg sem nézik az olyan lakásokat, amiről nincsen kép! Nem kérdés tehát a fontossága. A bemutatkozó szöveg szintén nagyon fontos, hiszen ez a másik ok, ami miatt az érdeklődő a telefon után nyúl, illetve felkeresi az ingatlant. A képek készítését, valamint a szöveg megírását érdemes szakértőre bízni, mert tudni kell megszólítani az úgynevezett célpiacot. A potenciális vásárlóréteg stílusát és igényeit ismerve sokkal jobb szöveget tudnak készíteni, mint a tulajdonos, aki nem vesz igénybe szakmai fogásokat.

Végül egy összevetés:

Az egyik megoldás az ingatlaniroda, akinek segítségével megnő az esély a gyors és jó áron történő eladásra, hiszen tapasztalata, hozzáértése, sőt egyéni érdeke is meggyorsítja az értékesítést. A legjobb megoldás, keresse a www.lc.hu -t

A másik megoldás, ha nem vesz igénybe ingatlanszakértőt. Ekkor nem kell jutalékot fizetnie senkinek, ezzel szemben lehet, hogy több pénzt fizet ki hirdetésekre, valamint időt veszt az időpont egyeztetésekkel, papírok után futkos és rapszodikus lakásmutogatás lavináját indítja útnak. 

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr508101556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása