Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Műszaki berendezések értékbecslésében is segítünk

2015. május 20. - Az értékbecslő

Eddig főként ingatlanok értékbecslésével, eladásával kapcsolatban olvashattál a blogomon, azonban irodánk nem csak ezzel a területtel foglalkozik. A Rétköz Vagyonértékelő Kft. vállalja tárgyi eszközök, műszaki berendezések, gépek, erőgépek, szállítóeszközök, termelő berendezések, továbbá számítástechnikai eszközök, irodai és egyéb berendezések, műszerek, vagy akár teljes raktár készletek vagyonértékelését, értékbecslését.

Értékbecslési szolgáltatásunkkal számos előnyhöz juthat céged, akár adás-vételről, pályázatról, hitelfelvételről legyen szó. Vagyonod, tárgyi eszközöd értékbecslésével, akkor pontos lesz az üzleti vagyonmérleged, és az eszközeid mérleg szerinti nyilvántartása is. Az értékeléshez eszközönként változó dokumentumokra van szükség, az értékbecsléshez fontos az eszközlista, a beszerzési érték, a beszerzési ár, nettó érték információk, műszaki leírás, gépkönyv, és a többi.

shutterstock_145731527_kicsi.jpg

Az értékelés alapos folyamat, melynek során több szempontot is figyelembe veszünk, ezek a közgazdasági alapfogalmakkal tisztában lévők számára ismerősek lehetnek. Az értékelésnél figyelembe vesszük: a használati értéket, vásárlás esetén a tényleges beszerzési árat, saját előállítás esetén az előállítási költségeket, apport esetében a létesítő okiratban szereplő értéket. Térítés nélküli átvétel esetén piaci értéket, vagy más nyilvántartási értéket, továbbá a beszerelési és beüzemelési költséget is. A piaci értéket azonban nem csak ezekből a fent említett tényezőkből, de a piaci összehasonlító adatok figyelembevételével kell összességében megállapítani.

Látható hát, hogy egy eszköz értéke mennyi tényezőből adódik össze, ezért a pontos meghatározáshoz olyan szakember szükséges, aki megfelelő szaktudással és jártassággal áll hozzá az értékbecslési folyamat elvégzéséhez. Ha sikerült téged meggyőznöm arról, hogy ezt a rendkívül fontos feladatot valódi szakemberre bízd, kérj árajánlatot bátran tőlem!

Neked milyen tapasztalataid, érdekes történeteid vannak műszaki eszközök értékbecslésével kapcsolatban? Oszd meg velem kommentben!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr857475238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása