Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Hogyan láss neki az ingatlan keresésnek

2015. március 31. - Az értékbecslő


shutterstock_229391929_kicsi.jpgA megfelelő ingatlan megtalálása nem egyszerű feladat: személyes igényeinken kívül sok más tényezőt is figyelembe kell venni vásárlás előtt. Ha az elképzelésed már megszületett, jöhet a keresés - érdemes párhuzamosan a lehető legtöbb forrásból tájékozódnod. A legfontosabb az alapos kutatómunka, mely nem csak azért hasznos, mert így nagyobb eséllyel bukkansz rá a megfelelő lakásra, hanem mert átfogó képet kaphatsz az ingatlanpiac aktuális helyzetéről, és fel tudod mérni a reális viszonyokat.

Hol érdemes ingatlant keresni?

Mivel épp ezt a bejegyzést olvasod, így első forrásod valószínűleg az online ingatlan oldalak lesznek, ahová az eladók ingyenesen tehetik fel hirdetéseiket képekkel, alaprajzokkal. Ezeken az oldalakon kifinomult keresőrendszerrel kereshetsz rá az elképzelt ingatlan jellemzőbb paramétereire, így egy nagyobb adatbázisból másodpercek alatt szűrheted ki a lehetséges jelölteket.

Bár kétségkívül egyszerű és kényelmes az interneten való böngészés, a hagyományos médiát se becsüld le, főleg az újsághirdetéseket! Ebben az esetben ugyan nincs lehetőséged hatékonyabb szűrésre, viszont annak az előnyeit élvezheted, hogy területi alapon olvashatod egy helyen a hirdetéseket. Ráadásul sok eladó nem szeret, vagy csupán nincs lehetősége interneten hirdetni, főként az idősek részesítik előnyben még mindig a hagyományos módszereket. Ezzel azokat a lehetőségeket is meg tudod találni, amikre a csupán neten kereső vásárlók nem találnak rá.

Egy jó nevű ingatlaniroda is jelentősen meg tudja könnyíteni a keresés folyamatát. Kiemelten fontos, hogy valóban jó szakemberek segítségét kérjük, akik nem csupán kikeresik az adott ingatlant, hanem megfelelő tájékoztatást tudnak nyújtani a piaci trendekről, árakról, és tanácsot nyújthatnak a legtöbb kérdésben. Fontos ebben az esetben, hogy kizárólag engedéllyel rendelkező, valóban jó nevű szakembereket keress fel!

Amennyiben szükséged van hitelre, ezzel egyetemben érdemes elkezdened a megfelelő pénzintézet keresését is, valamint előre felmérni hitelképességedet. Ugyanis mindegyik pénzintézet eltérő hitelpolitikával rendelkezik, bőséges tájékoztatás után érdemes átgondolni, hogy melyikük segítségét veszed igénybe a megfelelő ingatlan megtalálásakor.

Hogyha tetszett a fenti bejegyzésem, oszd meg másokkal is, hátha hasznukra válik!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr457320326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása