Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Ellopták a weboldalam tartalmát!

A legnagyobb pofátlanság! Veled is megtörténhet!

2015. január 20. - Az értékbecslő

weboldallopásEgyik ügyfelem telefonon hívott, viccesen kérdezte, hogy hány weboldalam van?  Ugyanis ugyanazon tartalommal talált az interneten egy másik oldalt is. Nem is értettem, hihetetlen volt számomra, hogy ilyen velem is meg történhet.

Szaladok fel az internetre, beütöm a megadott webcímet és ledöbbentem, szóról szóra kimásolták az oldalaim tartalmát. Nézegetem a menüpontokat és egy másik – együttműködő partnerem – weboldal, ismerős mondatait is látom.

Mi történt valójában?  Egy vagyonértékelő cég úgy újította fel weboldalát, hogy a menüpontjainak tartalmát egyrészt az én www.ertekbecslunk.hu weboldalamról, másrészt a partnervállalkozásunk honlapjáról másolta át. Ezen kívül, még hozzátették a cégismertetőjüket és megjegyezték, hogy „wiki”. Ezek szerint azt is írhatta volna forrásként „ertekbecslunk.hu”, és meg se szólalnék, hogy egy másik honlap az én jól átgondolt, értékes honlapomra hivatkozik.

Ez döbbenetes számomra, nem is értem egy vagyonértékelő cégnél nincs olyan szakember, aki megírja az oldal tartalmát? Hát ez elég nagy szegénységi bizonyítvány számára. Természetesen könnyebb összeollózni a másét, azzal nem kell sokat dolgozni és máris van egy színvonalas oldaluk. Majd észrevettem azt, hogy elkezdtek adwordsozni is, más jól átgondolt tartalmával megbízót konvertálni.

Nem is értem, hogy lehet lemásolni szóról szóra, az esetleges helyesírási hibákkal, és egyedi korrektúrákkal együtt, ez pofátlanság. Az oldalamat hónapokig írtam, szakkönyveket olvastam, mert csak értékes egyedi tartalommal jelenhetek meg a világhálón, mit szólna a szakma egy silány oldalhoz. Nem beszélve az olvasóról, aki a legfontosabb, mert belőle lesz a megrendelő.

Weboldalam szerkesztésekor képes voltam megtanulni a seozást, több hónapomba került mire a fő kulcsszavaim az internetes keresőkben előkelő pozícióba kerültek, de megérte.

Erre ők, most elvették az én gondolataimat, saját szellemi termékemet, ellopták a weboldalam értékes egyedi tartalmát, ki fog megvédeni? Lehet, hogy helyezéseim is bajba kerülhetnek az interneten?
Piaci hátrányba kerülhetek, ügyfelek összekeverhetik weboldalainkat, ők nem tudják, hogy melyik volt előbb. Lehet, hogy még ezt is nekem kell bizonyítani? Érdekes lenne!

Ti mit szóltok hozzá, hova forduljak jogorvoslatért? Írjátok meg, hátha volt már hasonló esetetek!
Köszönöm!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő

 

,

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr267092597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wazzed 2015.04.23. 19:20:46

Ne siránkozz! Az Index a szerzői jogok menüjében olyan szigorú pontokba szedték a weblapról való bárminemű lopást, hogy szinte megijedtem.
Az index főoldalán viszont olyan blogokat futtat és népszerüsít, amelyek szinte kivétel nélkül lopott anyagból hozzák a kattintásszámot az indexnek. Ennyit a bort iszik és vizet prédikáló legnépszerűbb oldalról.
Mikor valamelyik ilyen blogon szóvátettem a lopott képeket, simán kizártak az oldalról.
süti beállítások módosítása