Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Tiszta udvar, rendes ház = gyorsabb eladás

2016. május 29. - Az értékbecslő

A képlet egyszerű. Tartsd takarosan eladni kívánt ingatlanod, és a vevők is jobban „harapnak” majd rá. Egyszóval, gyorsabban el fog kelni. Tudd meg, mire kell nagyon odafigyelned!

47104033_m.jpg

A Tiszta udvar, rendes ház, már nem feltétlenül azt jelenti, hogy kiteszed a házad utcafrontjára (hogy mindenki jól megcsodálhassa) a hasonló szlogennel ellátott táblácskát. Az 1960-as években a Hazafias Népfront* elismerése volt a tábla, és csak az arra érdemesek kaphatták meg ezt az elismerő címet. Egyfajta bizonyíték volt ez a tiszta, rendben tartott portára.

Ma a szokás már erősen kiveszőben van, bár a táblát sok üzletben be lehet még szerezni.

Régen a járókelők oldalát erősen furdalta, hogy vajon milyen udvarral, belső terekkel nyerte el a népfront kegyét a ház, ami nem is csoda.

Lássuk, hogy a mai háztűznézőket milyen átalakításokkal, figyelmességekkel győzheted meg arról, hogy a megnézett ház tiszta, rendes, és jó vétel lesz a számukra.

Ha a vevő fejével gondolkodsz, már fél sikert arathatsz.

Tágas tér. Menj végig a lakásodon árgus szemekkel. Semmiképp se torlaszold el a vevő útját már a bejáratnál cipőkkel. Ne kelljen semmit sem kerülgetnie, és isten ments, hogy elessen véletlenül a szőnyegrojtokban. Minden felesleges dolgot tegyél el az útból. A tér így tágasabbnak fog tűnni, ami jó hatással van a vásárlási szándékra.

Tisztaság. Kérlek, erre is figyelj oda. Még akkor is, ha utálsz takarítani. Suvickold meg az ablakot. Nagyon ciki ugyanis arról mesélni, hogy milyen szép a kilátás, majd kihúzva a függönyt gyönyörködni a vastagon megtelepedett porcicákban. Legyen tiszta a szőnyeg, a parketta, pormentesíts, ahol csak lehet.

Hass az érzelmekre! Akkor is, ha az egész család is tekinti is meg az ingatlant, általában a nőké a döntő szó. A nők többsége pedig köztudottan az érzelmeire hagyatkozva dönt. Hass tehát az érzelmekre, tedd vonzóvá az otthonod!

Készíts háznézési tervet. Járd körbe a lakásod, írj fel minden javítani, és festeni valót. A kis költségű átalakításokra megéri áldozni. Így nem riasztod el a vásárlót, és a csinosabb lakást könnyebben eladod. Egy semleges színű tisztasági festés csodákat művel. Ne ess a megszokás csapdájába, egy csomó dolgot már lehet, észre sem veszel. Nézz körül alaposan!

Lomtalaníts! Ne használd lomtárnak a kamrát, ahová éppen hogy csak be tudtok lesni, ne szórd tele kacattal az erkélyt, a pincét, a garázst. Sőt, a padlásról se feledkezz meg! Hamarosan úgyis költözni fogsz, és meg kell válnod számtalan dologtól, ami már felesleges, vagy nem fér el majd az új otthonodban. Kezdd el még ma a lomtalanítást!

Csak semlegesen. A személyes holmik feldobják a napod, de a vevők kedvét szegik. Tedd el a fényképeket, emléktárgyakat, a ruhákat! Ha így teszel, a háztűznézők hamarabb el tudják képzelni, hogy hogyan laknák be a lakás minden zegét-zugát. Segíts nekik. Idézz fel egy képet egy lakberendezési lapból. Igen, jól emlékszel, a fotókról javarészt hiányoznak a személyes tárgyak. Formáld ehhez a képhez hasonlóvá a helyiségeket, és növeld az eladás hatékonyságát!

Szépség, frissesség. Tegyél fel az ablakokra új függönyöket, az ágyra, fotelekre új kelméket, és figyelj a színek harmonizálására is.

Vedd elő a hatvanas, százas égőket, és cseréld le rájuk az energiatakarékos villanykörtéket. Ha a vevő jól lát, tovább fog nézelődni, és frissebb lesz, míg a homályosabb térben odavész az energiája, elfárad, és hamar menekülőre fogja.

Legyen pár virág a lakásban. Vesd be a grapefruit, és a citrom illatának erejét is, melyek otthonosabbá teszik a lakhelyed. Szellőztess is!

Fürdőszoba, WC. Igen, ide is benéznek a vevőjelöltek. Ne csöpögjön a csap, tűnjön el a rozsda, és a sok-sok, személyes tisztálkodási eszköz. Az illemhely tisztaságára, szagtalanítására különösen ügyelj. Az ebben a helyiségben töltött pár percnyi rossz élmény sokat ronthat az eladási esélyeiden.
Erkélykérdés. Legyen otthonos, virágokkal teli, gondozott. Mert szép.

Te. Fordíts figyelmet a megjelenésedre, lehetőleg ne az ríjon le rólad, hogy épp most pókhálótlanítottál. Ne jelenj meg takarítóruhában, izzadtan, ápolatlanul. Nyiss ajtót csinosan és szépen, hogy minél jobb benyomást kelthess!

Szerető légkör. Végül, de nem utolsó sorban, fogadd a vevőket szeretettel, érezzék, hogy szerettél itt lakni. Semmiképp se mondd, hogy alig várod, hogy elköltözz, mert a felemás hangulat megpecsételheti az az egész eladási folyamatot!

Készíttesd el velünk az értékbecslést az ingatlanodra és utána töltsd fel a hirdetést az ingatlan portálokra, mint pl. a megveszlak.hu ahol könnyen rá is akadhatsz az eladó ház kínálatban a leendő otthonodra.

 Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr468755198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása