Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Első lakás II. rész Babaváró hitel!

2020. március 08. - Az értékbecslő

Folytatom előző írásomat, ahogy ígértem, a lakásvásárlási támogatásról szóló témában. Ezúttal a babaváró hitelről nyújtok bővebb tájékoztatót, remélve, hogy sokaknak segítség lehet az eligazodásban!

babavaro-hitel.jpg

Tavaly július elseje óta igényelhető és 2022 év végéig lehet megkötni a hitelszerződést a babaváró támogatásra vonatkozóan.

Ez a támogatás, valójában egy hitel, mely stilszerűen babaváró támogatás névre hallgat. Összege nem kevesebb, mint TÍZMILLIÓ FORINT és kamatmentes. A kamatmentesség feltételekhez kötött.

Mi ezek a feltételek?

Nos, ha a terhesség már a szerződés megkötése pillanatában fennáll, (minimum 12 hetes magzat),, illetve ha a terhesség a szerződés kötés után maximum öt éven belül következik be a terhesség (itt is minimum 12 hetes magzat), akkor – és csak ebben az esetben - a kamatmentesség a futamidő végéig jár. 

A babaváró hitel egyébként nem jár alanyi jogon az igénylőknek, hanem az elbírálás a  bankok úgynevezett saját hatásköre! Nem árt ezért egy szakértő hitelközvetítő igénybe vétele, hogy nagyobb eséllyel kaphassuk meg  a támogatást!

A hitel maga:

Futamidő: maximálisan 20 év, de szüneteltethető, így meghosszabbodhat a szüneteltetés időtartamával.

A törlesztőrészlet (kezességvállalási díjjal) a támogatott időszakban maximálisan ötvenezer forint lehet.

Ha az igénylő nem teljesíti a vllalásait a gyermekekkel kapcsolatban, akkor a hitel úgynevezett piaci hitellé válik! (Nem árt tüzetesen utána nézni a szabályoknak!)

A hitelbírálat ingyenes minden ügyfélnek, és az elbírálásra a banknak tíz nap áll rendelkezésére. 

Mik a feltételek, hogy megkapjam?

Házastársak esetén a feleség az igénylés napján nem töltheti be a 41. életévét, és a házaspár mindkét tagja magyarországi lakcímmel kell, hogy rendelkezzen (lakcímkártyával igazolni szükséges).

Magyarországi Tb jogviszonnyal legalább egyikőjüknek rendelkeznie kell, mely minimum három éves folyamatos kell, hogy legyen. Rendben van, ha magyarországi Tb jogviszonya van, vagy a felsőoktatásban nappali tagozaton tanul, illetve volt egy másik államban biztosítási jogviszonya.  (Viszont a hitelkérelem benyújtása előtti utolsó száznyolcvan napban csak Tb jogviszony lehetséges, a társadalombiztosítási jogszabályban foglaltak szerint.)

Nem lehet semmilyen köztartozása a házaspár egyik tagjának sem a Nemzeti Adóhivatal felé, illetve egyikőjük sem szerepelhet BAR listán. Kritérium továbbá, hogy  az igénylők vállalják, hogy később születendő – akár örökbefogadott gyermekeiket – nagykorúvá válásukig saját háztartásukban nevelik fel.

Dokumentumok, melyek szükségesek:

-Személyes okmányok

-várandóságot igazoló dukumentumok (leletek is, amennyiben vannak)

-TB jogviszony megléte és igazolása szükséges, mely igazolást a bankok is beszerezhetik, ha felkérjük őket.

Ajánlom, hogy minden esetben érdeklődjünk a banknál, és hívjunk hiteltanácsadót, szakértőt a sikeres elbírálás elősegítésére! Az általam közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek, felelősséget az adatok helyességét illetően nem tudok vállalni.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7015510974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása