Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Itt a tavasz, itt a jó fotók ideje!

2017. április 13. - Az értékbecslő

A parkok, a ligetek virágba borulnak, az erdők egészen új ruhát öltenek és a városi fák is csodálatos képet varázsolnak a legnagyobb káosz ellenére is, ami a zsúfolt forgalom miatt eluralkodik a központokban. Ilyenkor fotózni is teljesen más, mint mondjuk télen, noha annak is megvan a maga varázsa. Tavasszal megújul a természet, megújulnak az emberek is. Úgy egyáltalán, sokkal többet kívánkozunk a szabadba, szeretjük magunkhoz egyre közelebb érezni a napfényt és fotózni is mintha könnyebb lenne. A jó képek egy egész életet megváltoztathatnak, elmondom, mire gondolok, mert szakmámtól ilyenkor sem tudok elszakadni.

ertekbecslunk_15.jpg

Egy-egy jó fotóval óriási hatékonyságot érhetünk el ingatlanunk eladásának tekintetében. Megkockáztatom, hogy többet érünk el egy makulátlan fotósorozattal, mint bármi mással. Ami a lényeg, hogy akkor is készíthetünk fotókat, ha egyébként ingatlanos segítségével áruljuk az ingatlanunkat.

Noha, a vásárló nem ugyan olyan környezetben fog majd élni a lakásban, ahogy mi, ám ettől függetlenül sokat nyom a latba, hogy most milyen miliő tárul elé. Ezt legelőször is a képeken fogja látni, úgyhogy érdemes kellő figyelmet fordítani rá.

Gondolok itt arra, hogy egy tavaszi nagytakarítás keretein belül, rakjunk rendet és utána készítsünk fotókat! Tűntessük el az esetleges káoszt, ritkítsunk a tárgyak sűrűségén a polcokon, ha lehetőség van rá, és pucoljuk meg ablakainkat, ha éppen nem tiszta!

Egy rendetlen, túlzsúfolt lakás nagyon lehangoló lehet a képeken is, nem csak élőben. Ha a lakást áruljuk, akkor számítunk rá, hogy előbb utóbb elkel. Ezért aztán nyugodtan kezdjünk el pakolni, szelektálni a felesleges tárgyainkat, már az eladás előtt. Ha így teszünk, akkor sokkal szimpatikusabb képet fest majd az ingatlan, kvázi rendezettebb lesz. Szumma-szummárum a fotókat a lakás eme állapotában érdemes és ildomos elkészíteni.

Írásom elején már beszéltem a jó időről, a tavaszról, ami mindenkit a szabadba csábít. Ezért aztán egy jó kis séta a napsütésben, egybekötve egy fotózással kellemes és egyben hasznos is lehet. Séta közben ingatlanunk környékét is fotózhatjuk, és óriási reklámot adhatunk így a lakásnak. Egy szép, virágzó fákkal tarkított környék tavaszi fotózása klasszisokkal megnövelheti az érdeklődők számát.

Persze a leírásban is meg lehet – és feltétlenül meg is kell – említeni a környéket, de ha park, vagy szép zöld övezet van körülötte, annak pozitív jellegét, előnyeit mindenképp érdemes kihasználni, úgymond kiaknázni fotókkal is.

A másik nagyon okos dolog – ha mondjuk lakásról beszélünk – az erkély fotózása, persze akkor, ha ott például virágok is helyet kapnak. Nagyon sokan azért döntenek egy ingatlan mellett, mert erkélye van. Ha kertre nincs is lehetőség, legalább a kávénkat, vagy esetleg esti vörösborunkat az erkélyen, friss levegőn, természethez közeli élmény keretében fogyasszuk el. Fotózzuk tehát az erkélyt bátran és figyeljük a hatást, az érdeklődők számának növekedését! Egy panelnál a kert hiánya a jó idő kezdetétől a hideg beköszöntéig az erkélyre vonzza az embereket.

Családi ház esetében a kert fotózása is épp olyan lényeges, mint magáé a házé. Nyilván ne a farakást fényképezzük, hanem mindig a kert előnyös és fantáziát magában rejtő részeit! Mutassuk meg, hogy milyen lehetőségek lehetnek a kertben a kialakítását illetően és, ha vannak fák, cserjék, mutassuk meg azokat bátran, akár több fotón is, higgyük el, megéri!

Akinek háziállata van, nagyon fogja értékelni az erkélyt, a szép és gondozott kertet, vagy épp azt, hogy a telek füvesített, netán azt, hogy térköves és nem kell füvet nyírnia. Mindenkinek más igénye van – erről a következő írásomban fogok bővebben beszélni – a kertet illetően. Teljesen mindegy tehát, hogy nekünk milyen ingatlanunk van, amilyen és ami rá a legjobban jellemző, azt fotózzuk, különös tekintettel az előnyeire! Akinek pont erre lesz szüksége, meg fogja látni benne a lehetőséget és az „Aha, ez kell nekem” érzést! Ehhez azonban oda kell látogatnia. Ahhoz pedig először is fotón kell látnia. A fotót pedig nekünk kell elkészíteni.

Ennyi, és nem több. Fotózni jó. A sikerélmény pedig mindig jól jön. Nem csak lakáseladáskor, de akkor főleg!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1212423963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

5perc 2017.04.14. 19:55:30

Egy parkról vagy erkélyről készült kép nagyon sok távoli ismeretlen ingatlanosoknak is segít, hogy nagyszerű szerződési lehetőségekkel bombázzák meg az eladót.
süti beállítások módosítása