Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Harmadik lecke - Készítsd fel az eladásra – mint menyasszonyt a Menyegzőre!

2016. december 20. - Az értékbecslő

Jönnek az érdeklődők, fel kell készülni a lakás bemutatására, ahol az első és legfontosabb dolog, hogy rendezett és tiszta környezetben várjuk a vevőket! Az ingatlan külső-belső látványa nagyban befolyásolja a látogatás kimenetelét, már, ha nem teljes mértékben! Az emberek érzelmeire hatni a legkönnyebb és egyben a legfelelősségteljesebb vállalkozás!

65947205_l.jpg

Így tehát:

  • Pakoljuk el a legszemélyesebb dolgainkat, úgy a hálószobából, mint a fürdőszobából, de a nappaliban is ügyeljünk az intim szféránkkal kapcsolatos dolgaink kiiktatására. A szükségtelen dolgokat már a lakás meghirdetésének pillanatában elkezdhetjük dobozolni, és ha arra lehetőség van, egy arra alkalmas helyiségben elhelyezni.(Ha az érdeklődő a költözési szándékunkat látja – például, hogy dobozolunk – pozitív képet állít fel magában és nem fogja halogatni a döntését, ha nem akar lemaradni az ingatlanról.) Tehát a zsúfoltságot és a rendetlenséget, a tárgyak halmozottságát mindenképp kerüljük el, ha egy mód van rá!
  • Néha szükség lehet eladás előtt kisebb felújításra is a lakásban. Ez persze nem azt jelenti, hogy burkolatcserét, vagy komplett vízvezeték hálózatot kellene eszközölnünk, pusztán az esztétikai dolgokról beszélek. A leromlott állapotban lévő lakás nagyon rossz érzéseket kelt az érdeklődőkben, egy lepusztult ingatlan eladási esélyei gyakorlatilag a nullával egyenlők. (Kivétel persze a befektetők) A felújítás alatt itt egészen pontosan az apró hibák eltüntetésére gondolok. Azok ízléses és valóban hatékony orvoslása és nem a szőnyeg alá söprés, vagy toldozás foldozás, hiszen ott már nem vagyunk tisztességesek a vásárlókkal. (!!) Igyekezzünk tehát szépen kijavítani a falak apró repedezését illetve azok piszkos-foltos küllemét, és fessük is át. Ez egy higiéniai festés, ami ne képviseljen nagy anyagi beruházást! Egy fehér fal – ami TISZTA – a legfontosabb dolog, s a vásárló amúgy is átfesti majd saját ízlése szerinti árnyalatra! Egy tisztasági festéssel, vagy például egy karnis lecserélésével nem verjük magunkat óriási kiadásba, de a küllemet tekintve sokat dobhatunk várható sikerünkön. Hiába gondolja azt bárki, hogy majd az új tulajdonos ismét átfesti a „kecót”, hiszen nagy eséllyel „koszosan” meg sem veszi! Sokat számít a benyomás, higgyük el! Sokkal szimpatikusabb látványt nyújt egy olyan lakás, mellyel láthatóan is törődött a „gazdája”. Teljesen mindegy, hogy miért gondolják így, mindegy, hogy ennek van-e értelme a mi nézőpontunkból, hogy egyetértünk vele vagy sem, akkor is vitathatatlan tény, hogy a vevők a másik oldalon állnak, és így látják! Ne ezen múljon!
  • Nézzünk úgy az ingatlanunkra, mint egy árucikkre, hiszen eladáskor az is! Ahhoz, hogy a vásárló pont ezt válassza, annak ki kell tűnnie a többi eladó ingatlan közül, méghozzá jobbnak és árban is sokkal igazodóbbnak kell lennie, mint a többi eladásra kínált portéka. Át kell gondolni, hogy mivel tudnánk csábítóbbá tenni! Hamarosan rá fogunk jönni, hogy mi az, ami miatt jobb, ha ezt választják, mint a másikat! Minden ingatlannak van valami előnye, ez alól nincs kivétel! Világítsunk rá!
  • Mivel a vásárlók kilencven százalékban az első benyomásuk alapján döntenek, ezért nagyon fontos minden egyes érdeklődő első látogatása! Ha van olyan helyiség a lakásban, mely üresen áll, akkor adjunk tanácsot a vevőknek, hogy milyen fantázia van abban a pár négyzetméterben, hogy mennyi mindenre tudnák azt használni, igényük szerint. Meg is oszthatjuk velük elképzeléseinket erre vonatkozóan, hátha kreatívabbak vagyunk náluk, és esetleg még örülnének is az ötleteinknek. Nyilván ki fog derülni pár perc beszélgetés alatt, hogy nagyjából milyen az életvitelük, mit dolgoznak, így pillanatok alatt eszünkbe juthatnak számukra kiaknázható lehetőségek a lakással kapcsolatban.
  • Mindig legyen elég fény a lakásban, ha borús az idő, kapcsoljunk villanyt! A sötét árnyak nem csak baljósak – ahogy a filmben is láthatjuk – de a látogatókban is rossz érzést kelthetnek. Romantikára majd ott lesz az este párunkkal, ahol akár gyertyát is gyújthatunk, de a vásárlók megnyerésére legjobb a természetes fény, vagy az áram nyújtotta kényelmes lehetőségek!

Fontoljuk meg, fogadjuk meg ezeket a tanácsokat, mert sok év tapasztalatán alapulnak! Ha bármilyen kérdés merülne fel, várom a kommenteket, hogy segíthessek!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4412048417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása