Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

ÍGY VEDD MEG ÁLMAID OTTHONÁT !

2016. szeptember 28. - Az értékbecslő

A MIOSZ elnökségének tagja, Mészáros Ferenc „Az ingatlanértékesítés sikerkalauza” címmel egy hiánypótló művel lepte meg az ingatlanszakma iránt érdeklődő olvasókat idén tavasszal. Könyvében a lakáseladók szemszögéből mutatta be a piacot, és nekik szeretett volna segíteni abban, hogy hogyan lehet jól és gyorsan eladni egy ingatlant.

Az ingatlan vásárlás sikerkalauza - Így vedd meg álmaid otthonát – Könnyebb megálmodni egy házat, vagy egy saját lakást, mint megvásárolni!” címmel most megérkezett a könyv folytatása! Ahogy a címből is kiderül, Ferenc az eladók után most a lakást keresőknek nyújt segítséget álmaik otthonának megvásárlásában. Felkerestük hát Ferencet, hogy minél több dolgot megtudjunk a mű születéséről!

Ez év tavaszán jelent meg az első, rendhagyónak mondható könyved. Most itt van a mű folytatása, ami a vásárlók szemszögéből közelíti meg az ingatlanközvetítés piacát. Már az első könyv idején is úgy tervezted, hogy lesz folytatás?

meszaros-ferenc-ertekbecslo-1Mészáros Ferenc: Mikor az első könyvem piacra került, s egyre több és több olvasó vette kezébe, „elindult a lavina”. Természetesen nagy örömömre, hiszen a megkeresések oroszlán része annak kapcsán jött, hogy jó lenne előkészülnöm a „folytatásra”.

Az ingatlanjukat eladni kívánóknak korábban kiadott könyvem mellé méltó testvért szerettem volna ezzel az írással, ahol a másik oldalnak nyújtok – reményeim szerint – hatékony segítséget, és hasznos tanácsokkal láthatom el őket is.

E két könyv helye valójában egymás mellett van, hiszen sohasem tudhatjuk, milyen élethelyzetbe kerülünk, s mikor válunk esetleg eladóból vásárlóvá, vagy épp fordítva.

 

Aki elolvassa a könyvedet, gondolhatja úgy, hogy innentől kezdve már nem is kell ingatlanközvetítő segítségét igénybe vennie, ha lakásvásárlásra szánja el magát?

konyv2-borito-3d-latvany-01M.F.: Őszintén remélem, hogy segítségére lehettem olvasóimnak azzal a néhány jó tanáccsal, melyet közel húsz év szakmai tapasztalatom és a legjobb szándékom diffúziójával próbáltam megosztani.

A lényeg mindenképp az lenne, hogy tisztességes, mindkét fél számára előnyös üzletek köttessenek, a felek maximális megelégedése mellett, amit a könyvekben többször is hangsúlyozok. De ezt egyedül, minden szakmai tudás és segítség nélkül elérni nagyon nehéz.

Mert mi is a cél? Nyilván a lehető legjobb áron, a lehető leggyorsabban és a lehető legrugalmasabb ügyintézéssel megvenni a lakást, házat.

Hogyan vihetjük ezt véghez? Véleményem szerint egy ingatlanspecialistával!

De kik is ezek az ingatlanspecialisták? Először is, nagyon kevesen tudják, kik is valójában az ingatlanspecialisták, illetve még azt is megkockáztatom, hogy magát a szót sem hallották ebben a formában. Érdemes tehát a böngészőjük keresőjébe beírni az ingatlanspecialistákszót, vagy az előbbi linkre kattintani!

Ha elolvassák könyvemet a témában szkeptikus olvasóknak is – bizton állíthatom – megváltozik majd a véleménye az ingatlanközvetítésről, még ha eddig nem is igazán voksoltak a külső segítség igénybevétele mellett.

 

Ha jól tudom a könyv megírásában sok segítséget kaptál a szakma képviselőitől is, még inkább emelve ezzel a mű színvonalát.

M.F.: Ez így van! Itt szeretnék köszönetet mondani az olvasónak, aki kezében tartja könyvemet, barátaimnak, ismerőseimnek, kollégáimnak, akik már első könyvem megírása előtt is bíztattak és ma is mellettem állnak, mi több, szakmai elismerésüket is fogadhattam. Köszönet szakmai lektorom, Kovács János munkájáért, Sándor Viktóriának, aki oly nagyszerűen vezette fel a könyvemet az előszóban, valamint dr. Várfoki Pálnak, aki a jogi részekben adott tanácsokat, és mindazoknak, akik segítették szakmai munkámat.

 

Hol és mikortól lesz kapható a könyv?

M.F.: Könyvem megjelenését szept. 30 - okt. 02 között, a Lurdy Ház, 1097 Bp. Könyves K. krt. 12-14, tartandó Lakásbörzére időzítettem. Ahol lehetőségem lesz könyvem dedikálással egybekötött értékesítésére.

Szeretném megköszönni a Lakásbörze vezetőségének, hogy ezt lehetővé tette részemre.

Könyveim könyvesbolti árusítását nem terveztem, helyette inkább az évente többször is megrendezésre kerülő lakásvásárokon, közvetlenül szeretném elérni az érdeklődőket.

A könyv megvásárolható a MIOSZ Titkárságvezetőjénél, Viski Nóránál, 1126 Bp. Orbánhegyi út 14. titkarsag.miosz@gmail.com tel: 06 70 325 9893

Könyv ára 2.490.-ft. A MIOSZ tagok kedvezményesen megvásárolhatják meg 2.000.-ft-ért.

 Továbbá megvásárolható weboldalamról http://www.ertekbecslunk.hu/page/statikus/ingatlanos_konyveim

Egy újabb gyöngyszemmel bővült tehát az ingatlanközvetítő szakma könyvtára, mellyel Ferenc minden bizonnyal sok olvasónak könnyíti majd meg a dolgát és mutat kiutat a lakásvásárlás útvesztőjéből. Aki biztosra akar menni, az pedig a könyv olvasása mellett keressen fel egy ingatlanspecialistát is, hogy minél hamarabb tudja új otthonában álomra hajtani a fejét!

Köszönjük az interjút Ferencnek, és további sok szakmai sikert kívánunk neki! Magunknak pedig még több ilyen praktikus és szórakoztató könyvet a tollából!

 

Szerző: Máté Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7111750217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása