Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

A hatékonyság folyamatos fokozására

2016. szeptember 23. - Az értékbecslő

Manapság olyan irányba haladunk, hogy – az albérletektől eltekintve – jóval több lakást kínálnak az emberek, mint amennyi valójában a kereslet. Különösen érvényes ez bizonyos régiókra, sokszor egy-egy megyére, melyek rosszabb helyzete elsősorban a munkalehetőség hiánya, vagy a bizonyos fokú „elszigetelődöttségből” adódik.

Ha ingatlanunk eladósorba került, de sajnos már időtlen idők óta nem talál gazdára, a végső elkeseredettség vagy a „feladom” szó kimondása előtt érdemes még egy utolsó próbát tennünk.

35478369_m.jpg

Ebben próbálok most segítséget nyújtani. Talán fellelhetnek benne néhány olyan dolgot is, ami nemrég megjelent könyvemből kimaradt, vagy épp nyomatékosítást kapnak arra vonatkozóan, hogy feladni márpedig nem illik!

A következőket mindenképp érdemes megtennünk, attól függetlenül, hogy ingatlanunk milyen típusú, mióta áruljuk, vagy milyen állapotban van.

 

Újítsuk meg, vagy írjuk át a bemutatkozó szöveget!

 

Amennyiben lehetséges, minél több változtatást eszközöljünk! Minél egyedibb egy szöveg, annál nagyobb sikert érhetünk el vele. Ne riadjunk vissza az esetleg mókás, vicces megfogalmazásoktól sem. Az emberek alapvetően szeretik a vidámságot, és sokkal nagyobb kedvvel olvasgatják a kedvesen humoros hirdetéseket, mint a kategorikus, személytelen megfogalmazást. A szöveg módosításával azt is elérhetjük, hogy azok is megkeresnek bennünket, akik addig talán nem is kattintottak ingatlanunk oldalára. Nem kell kifejezetten a száraz tényekre szorítkozni, próbáljunk meg úgy fogalmazni, hogy az emberek lelkére, szívére is hatással legyünk.

 

A helyrajz módosítása

 

Ez persze most elég furán hangzik, hiszen ha egy ingatlan mondjuk, egy kis településen van, akkor nyilván nem tudjuk azt átrakni egy nagyvárosba. Persze, de betehetjük a nagyvárosi hirdetések közé, ha a lakás, vagy ház annak közvetlen közelében van. Ha kis településként nem keltette fel senki figyelmét, hátha egy ismert, nagyobb lélekszámú helyen jobban kedveltté válik. Sokan még örülnek is neki, hogy közel a zajos nagyvároshoz ugyan, ám mégis csendesebb helyen élhetnek, ha ezt az ingatlant megvásárolják. Még egy jó oldala van ennek, jelesül pedig az, hogy aki konkrét nagyvárosra keres, soha sem találná meg az általunk hirdetett ingatlant, így viszont a miénk is szerepelni fog közöttük!

 

Változtassunk a fotókon is!

 

Mindenképp cseréljük le a képeket friss és tényleg profi képekre. Ez alatt azt értem, hogy – könyvemben is említett módon – készítsünk új fotókat, betartva a fontos szabályokat, melyeket ott említettem, s melyek igen hatékonyan megnövelik a nézettséget. Így persze az eladásra is sokkal nagyobb esélyünk lesz. A hirdetés így frissnek, újnak tűnik majd és a régóta böngészők figyelmét is jobban felkelti.

 

Vizsgáljuk felül az irányárat!

Elképzelhető, hogy szükség lehet erre a lépésre, tudjuk meg, hogy valóban a jó áron hirdetjük-e ingatlanunkat! Lehet – főleg, ha már rég óta áruljuk –, hogy már nem a reális árat kívánjuk megkapni, és az is elképzelhető, hogy épp túl alacsony az ár. Utóbbi a ritkább, mert akkor nyilván sok lenne az érdeklődő. Viszont tény, hogy az ingatlanárak folyamatosan változnak, kereslet-kínálat függvényében, így nagy esély van rá, ha csökkentünk, jól járunk, legalább is időt nyerhetünk.

Ha kapcsolatban vagyunk esetleg ingatlanos szakemberrel, akkor az alkalmazott változtatásokról mindenképp tájékoztassuk őt is, hiszen így felesleges kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

Érdemes egyébként több oldalon is próbálkoznunk az eladással, hiszen az ingyenes felületekkel veszteni valónk nincsen, viszont az esélyünket mindenképp megnöveljük. Tehát, ha van olyan felület, amit még nem próbáltunk, vágjunk bele bátran!

Még egy plusz dolog, esetleg segíthet, főként, ha benne is lakunk az ingatlanban, melyet eladni kívánunk.

Ha tisztasági festést, udvarrendezést tervezünk, ne halogassuk tovább! Ez nem csak esztétikailag javít a helyzeten, de a küllemi dolgok (és persze azok lefotózása) nagymértékben elősegíthetik az eladást, hiszen a lakóház, vagy lakás alapvető megítélésében igen sokat nyom a latba.

Kérdés, vélemény esetén forduljanak bizalommal hozzám!

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5111738003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása