Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Ingatlan irányár megállapítás fél áron, irányár-specialistával

2016. augusztus 04. - Az értékbecslő

Rengeteget gondolkodtam, húsz évnyi szakmai pályafutásom alatt azon, mi lehet az oka, hogy mi lehet a valódi oka annak, hogy az emberek nem szívesen vonnak be szakértőket ingatlan eladásukhoz. 

Persze a bizalmatlanság, ám ez miből adódik? 

Vajon abból, hogy sokan rossz tapasztalattal rendelkeznek? Vajon nem sikerült eladni áruba bocsájtott lakásukat még hónapok múltán sem? Vajon a megbízás mellett saját maguk is fáradoztak a hirdetésekkel és még úgy sem értek el hatékony eredményt? Vajon az ingatlanosok hosszú hónapok eredménytelensége folytán áron alul értékesítik az ingatlanokat? 

Arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg mindegyik megállapítás helytálló, ám a bizalmatlanság legfőbb okának az utóbb említett „alacsony áron történő eladást” tartottam, és tartom a mai napig is.

Nem kell így lennie, igenis létezik megoldás az ingatlaneladásban közreműködő összes személy – beleértve az eladót, a vásárlót és a szakértőt is – sikeres tranzakciójának létrejöttére.

A megoldás nem más, mint egy kellően képzett irányár-specialista bevonása az értékesítésbe. 

35123132_m.jpg

Korábbi írásaimban már részletesen beszámoltam az ingatlanspecialisták egészen egyedi és figyelemreméltóan hatékony értékesítési módszereiről, valamint arról, hogy ezek a szakemberek milyen innovatív megoldást dolgoztak ki az ingatlanpiac fellendítésére. Számos tapasztalat és köszönőlevél, az ügyfelek megelégedését támasztja alá, így már szájhagyomány útján is egyre népszerűbb szolgáltatássá vált munkájuk az ingatlanértékesítés területén. 

Kik az irányár-specialisták?

Nos ők, az ingatlanspecialisták (a szakma szakosodott ingatlanosai) szűkebb csoportjába tartozó szakemberei.

Az irányár-specialistákról azt kell tudni, hogy ők szegmentálódott szakemberek, tehát területileg is elhatárolódottak. Ezen túlmenően, egy részük a társasházakhoz, másik részük a panelekhez, megint másik részük mondjuk, a családi házak hiteles ármegállapításához ért jobban.

Miben segítenek ők az eladónak?

Röviden és egyszerűen abban, hogy olyan irányárral hirdethetik meg az ingatlant, mely valóban reális és valós, ennek köszönhetően óriási előnyökhöz juttatják az eladót.

Egy hajóban evezünk!

A legfontosabb dolog, amit érdemes kiemelni és szem előtt tartani az, hogy az irányár-specialistának nem fűződik érdeke az eladáshoz. Így tehát, hiteles és valós árat állapít meg. Nem kevesebb múlik ezen, mint munkájának hitelessége, hatékonysága.

Amennyiben ugyanis az irányár megállapítása előre megtörténik, jóval gyorsabb az értékesítés, így nagyobb százalékban eredményezi mindkét fél megelégedését.

Hangsúlyozom, hogy az irányár specialistának nem fűződik érdeke az értékesítéshez, hiszen nem jutalékért dolgozik! Ezt a szigorú tényt felismerve egy valamire való ingatlanos nem is vállalja el az értékesítést – szakértő által megállapított – irányár megállapítása nélkül. Ő ugyanis tisztában van azzal, hogy kizárólag egy független szakértő fog valóban jó és hiteles árat mondani. Mert mi is a titka az ingatlan eladásnak?

A jó irányár megállapítása

Óva intek bárkit attól, hogy ennek hiányában kezdje el hirdetni ingatlanát, ha nem szeretne jelentős anyagi kárt okozni magának!

Miből adódhat a rossz irányár megadása és az ebből keletkező anyagi kár?

  • tulajdonos által megállapított túl magas ár – csekély érdeklődő, hosszadalmas eladási idő – ebből adódó anyagi veszteség
  • az adott területen meglévő árak ismeretének hiánya – ez okozza a túl magas vagy a túl alacsony irányár megadását, ami megint csak időnövelő, illetve veszteséggeneráló hatású
  • az eladó érzelmi kötődése az ingatlanhoz – magas irányár megállapítás 

Nyugalmunk, biztonságunk és pénztárcánk védelmében keressünk fel egy irányár-specialistát, aki nem kevesebbet biztosít nekünk, mint

  • elvárásainkat felülmúló számú, komoly érdeklődő,
  • a szakember által nyújtott kedvezmények, bónuszlehetőségek, szakmai tanácsok és hatékony, ám tisztességes eladási trükkök, stratégiák,
  • igen gyors és mindkét fél számára makulátlanul biztonságos értékesítés,

összegzésként tehát nem mást, mint jelentős anyagi előnyhöz jutást.

Ráadásul még arra is lehetőség van, hogy egy úgynevezett „féláras érték megállapítást” igénybe vegyünk.

Ez annyit jelent, hogy még nagyobb előnyhöz juthatunk a többi eladóval szemben. Hogyan?

A szolgáltatás „csomag” az érték megállapítási tanúsítvány mellett, tartalmaz egy piaci elemzést is – mivel a szakértő az irányárat piaci összehasonlítási-értékelési módszerrel állapítja meg. Az értékelést írásos formában, elektronikus úton küldi meg megbízója részére, így az bármikor tüzetesen áttekinthető, tanulmányozható.

Fontos!

A magáncéllal megrendelt, egyszerűsített piaci érték megállapítás az EVS (2003), illetve a 25/1997 (VIII.1) PM. rendeletekben előírt módszereknek megfelel, de nem felel meg a formai követelményeknek. Nevezhetjük ingatlan értékelés kivonatnak is, hiszen a lakás, ház adásvételéhez is tökéletesen megfelel.

Az érték megállapítás kizárólag magáncélra használható.

Légy hiteles egy hiteles irányárral! 

Ha szükséged van a specialisták által nyújtott szolgáltatásra, irányár meghatározására, most fél áron megrendelheted, vagy specialistával szeretnéd eladni az ingatlanod, nincs más dolgod, CSAK kérd az irányár értékbecslést: KATTINTS IDE!

Mészáros Ferenc
ingatlan irányár-specialista
http://www.ertekbecslunk.hu/ 
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr608944944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása