Rétköz Vagyonértékelő blog.

Értékbecslünk

Elérkezett a fűtési szezon

2015. október 07. - Az értékbecslő

Megkezdődött a fűtés, ki-ki a számára legjobb, vagy kényszerből adódóan a már meglévő melegedési módot kénytelen választani. Állítólag kemény telünk lesz, még most sem késő korszerűsíteni, avagy átalakítani fűtési rendszerünket, jobbra, olcsóbbra, korszerűbbre, hatékonyabbra!

shutterstock_153214760.jpg

Mi a helyzet a villanyfűtéssel?

Ami azt illeti, sokan nem is gondolják, hogy a legdrágább fűtés a villamos áram. Annak ellenére jóval többen választják mostanság, hiszen számos elektromos hő-leadó került a piacra, melyek hőtárolók, vagy épp központi fűtéses megoldással üzemelnek. Ráadásul működtetésük rendkívül tiszta, nincsen gáz- vagy füstveszély és egy termosztát beállításával a kívánt hőfokot is beállíthatjuk otthonunkban. Elektromos fűtésnél áramkimaradás esetén sem kell megijednünk! Egyrészt azért, mert a szolgáltató egy-két órán belül köteles a hibát elhárítani, másrészt pedig a hőtárolós fűtőtestek általában egy napon át megőrzik az elfogadható hőmérsékletet. 

A gazdaságos fatüzelés

Szakértők véleménye szerint a mai napig, a legolcsóbb megoldás a fatüzelés.

Mivel a fának rendkívül jó a fűtőértéke, több formában is felhasználhatjuk. Manapság nagyon elterjedt a hasábos forma mellett a „fapellet”. Ez egy megújult energiaforrás, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag fűrészporból készül. Rendkívül takarékos és égési terméke állítólag nem károsítja a környezetet. Ezt azzal magyarázzák, hogy égése alatt a kibocsájtott - esetlegesen - káros anyagokat, azonnal kompenzálja is az oxigéntermeléssel.

Nem jó hír, hogy népszerűségének „köszönhetően”, sajnos ismét drágult a faanyag. Az is tény viszont, hogy minden más fűtési rendszerhez szükséges forrás ára is emelkedett, így tehát valószínűleg még mindig a fatüzelés az egyik legjobb és legolcsóbb megoldás otthonunk melegen tartására. 

Ez a fűtési módszer nem csak családi házban kivitelezhető, hiszen, ha működőképes kéménnyel rendelkezünk, akkor egy cserépkályha, vagy egy kandalló beépítésével élvezhetjük előnyeit, emeletes házi lakásunkban is. 

Jó tanács:

A lakásban fontos a maximum 3-4 fokos hőmérséklet különbség egyenletes tartása, mert be-és kikapcsolással rengeteg energiát pazarolhatunk el feleslegesen. Azzal együtt, hogy egészségünkre rossz hatással van a nagy eltérés, értelmetlen pénzkidobás is. 

Mészáros Ferenc
ingatlanszakértő
http://www.ertekbecslunk.hu/
http://www.retkozvagyonertekelo.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslunk.blog.hu/api/trackback/id/tr87921496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csoio csagasz 2015.10.08. 18:12:06

" nincsen gáz- vagy füstveszély és egy termosztát beállításával a kívánt hőfokot is beállíthatjuk otthonunkban."

Azta. Van már ilyen? Hol lehet kapni?

A mostanival, ami szobánként állítja be a hőmérsékletet mi legyen, dobjam ki?

csoio csagasz 2015.10.08. 18:13:14

Na, ez is cenzúrázza azokat akik nem neki tapsolnak.

Éljen Orwell és hűséges orbánisztáni követői.

Az értékbecslő 2015.10.08. 18:16:18

@csoio csagasz:
Nem szoktam cenzúrázni, mindenkit beengedek, csak nem voltam gép előtt.

efi 2015.10.08. 19:41:05

Hát ez nem volt túl kimerítő...
Ebből a 2-ből választhatunk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.08. 19:41:45

Ez sajnos egy tökéletesen semmitmondó poszt, kár volt megírni.

"Szakértők véleménye szerint a mai napig, a legolcsóbb megoldás a fatüzelés."

A lignit az, nem a fa.

micsoda? 2015.10.08. 22:12:35

Szerintem nem kéne hideg téllel riogatni, igy is a frász kerülget, ha a fűtés számlára gondolok. Remélhetőleg a természet a kispénzű emberek mellé áll :-).

Ha megengedhetném, akkor villanyal fűtenék. Remek dolog.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.10.08. 22:13:47

Te Feri!
Ez nem vót valami nagy dobás!
Ha csak nem pellet gyártó, vagy pellet kazán forgalmazó vagy!
Egyébként meg (ez már nem szakma), ha most október 8-án akarsz belekezdeni fűtés korszerűsítésbe, javaslom, hogy foglalj időpontot a tüdőszűrőbe az egész családnak, tankolj fel zsebkendőt, aszpirint és ürítsd le a vizet, nehogy szétfagyjon a vezetéked a falban!

slowMotion 2017.04.29. 18:58:49

Nesze semmi, fogd meg jól ... szakértő
süti beállítások módosítása